• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaale range valuutakomitee süsteem

  Venemaale sobib Eestist ning muudest valuutakomitee süsteemiga riikidest märksa rangem süsteem, kirjutas rahvusvaheliselt tunnustatud valuutakomiteede asjatundja Steve Hanke The Wall Street Journalis.
  Kui Venemaa läheb üle sellisele süsteemile nagu Eesti, Leedu, Hongkong, Bulgaaria, Bosnia ja Argentina, siis on see tõenäoliselt läbikukkumisele määratud, sest tegemist ei ole väga ortodokssete süsteemidega, märkis Hanke.
  Esimene samm üleminekul stabiilsele valuutale oleks massiivse 40 mld dollarilise reservi loomine, mis ületaks ringluses oleva rublamassi ligi viis korda.
  Kaasamaks majandusse madratsi all olevat valuutat, peaks valitsus seadustama kõikide valuutade kasutamise, et nad saaksid minna ringlusse võrdselt rublaga. Selline paralleelne süsteem võiks jääda alles ka pärast üleminekut valuutakomitee süsteemile.
  Hanke soovitab, et valuutakomitee juriidiline asukoht oleks ?veitsis. Komiteed peaksid juhtima viis direktorit, neist kolm mittevenelast, kelle määraks rahvusvaheline arvelduspank (BIS). Komitee liikmed ei tohi olla ei rahvusvahelise valuutafondi (IMF) ega selle liikmesriikide valitsuste liikmed.
  Kui tarbijahinnaindeks riigis, mille valuuta on rubla reservvaluuta, muutub kahe aastaga üle 5--20% või kuue kuu jooksul 10--40%, peab valuutakomitee rubla kas devalveerima või revalveerima, olenevalt sellest, kas tarbijahinnaindeks tõusis või langes, või valima uue reservvaluuta. Valuutakomiteed ei tohi laiali saata ega selle vara teisele organisatsioonile üle kanda, välja arvatud komitee direktorite üksmeelse otsusega. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.