17. september 1998 kell 22:00

Hansapanga aktsia ei kao börsilt

«Minu hinnangul on selline võimalus välistatud,» ütles Hansapanga maakler Lauri Lind. Ühispanga maakleri Märt Helmia sõnul sõltub Hansapanga võimalik börsilt äratulek sellest, millise osaluse investor omandab. «Ma arvan, et võimalikul investoril pole plaani saavutada seda, et aktsia börsilt ära kaoks; selle peale ei minda välja,» ütles ta.

Linnu sõnul ei osta Swedbank enam aktsiaid turult juurde, vaid peab leppima enamiku emissiooni väljaostmisega. «On kaduvväike osa aktsionäre, kes võivad praeguses turusituatsioonis maksta Hansapanga aktsia eest 100 krooni, see on üle 30 protsendi kõrgem hind,» rääkis Lind. «Miks peaks aktsionär ostma 100 krooniga emissioonist aktsiaid, kui ta saab turult odavamalt?» märkis Lind.

Tallinna börsi tegevdirektor Gert Tiivas ütles, et tema pole kunagi mõelnud, mis saaks, kui Hansapanga aktsia börsilt kaoks. Tema sõnul on võimalus, et Hansapanga aktsia börsilt kaoks samasugune kui võimalus, et tuleb komeet, mis Tallinna purustab ning pole üldse enam börsi. Hansapanga aktsia annab keskmiselt 60--70% börsi kogukäibest.

Märt Helmia sõnul kahaneb Hansapanga aktsia likviidsus pärast emissiooni igal juhul. «See langeb, vaatamata sellele, kuidas emissioon tehakse,» hindas ta. Siiski Tallinna börsi likviidseima aktsia staatus Hansapangal säilib, ütles Helmia.

Hetkel kuum