• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia ei kao börsilt

  «Minu hinnangul on selline võimalus välistatud,» ütles Hansapanga maakler Lauri Lind. Ühispanga maakleri Märt Helmia sõnul sõltub Hansapanga võimalik börsilt äratulek sellest, millise osaluse investor omandab. «Ma arvan, et võimalikul investoril pole plaani saavutada seda, et aktsia börsilt ära kaoks; selle peale ei minda välja,» ütles ta.
  Linnu sõnul ei osta Swedbank enam aktsiaid turult juurde, vaid peab leppima enamiku emissiooni väljaostmisega. «On kaduvväike osa aktsionäre, kes võivad praeguses turusituatsioonis maksta Hansapanga aktsia eest 100 krooni, see on üle 30 protsendi kõrgem hind,» rääkis Lind. «Miks peaks aktsionär ostma 100 krooniga emissioonist aktsiaid, kui ta saab turult odavamalt?» märkis Lind.
  Tallinna börsi tegevdirektor Gert Tiivas ütles, et tema pole kunagi mõelnud, mis saaks, kui Hansapanga aktsia börsilt kaoks. Tema sõnul on võimalus, et Hansapanga aktsia börsilt kaoks samasugune kui võimalus, et tuleb komeet, mis Tallinna purustab ning pole üldse enam börsi. Hansapanga aktsia annab keskmiselt 60--70% börsi kogukäibest.
  Märt Helmia sõnul kahaneb Hansapanga aktsia likviidsus pärast emissiooni igal juhul. «See langeb, vaatamata sellele, kuidas emissioon tehakse,» hindas ta. Siiski Tallinna börsi likviidseima aktsia staatus Hansapangal säilib, ütles Helmia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.