Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas reisida telefoni ja arvutiga

  Iga keskmisest parema mobiiltelefoni või sülearvuti reklaam peab olema tehtud lennujaama kohvikus, kus äriinimene on esmaseid vajadusi rahuldab ehk ekraanil pirukakujulisi diagramme vaatab.
  Mina kirjutan seda lugu esmaspäeva hommikul Helsingis ja Londonis ning kui mu raugastuva arvuti akud vastu peavad, siis veidike ka lennukis. Akuprobleemi tõttu on selline reisil kirjutamine muidugi veidi raskendatud, sest esimene asi, mida ma lennuväljal õige värava leidmise järel harilikult tegema hakkan, on pistikupesa otsimine.
  Helsingis leiab neid vabalt ka turistiklassi pinkide juurest, nii et sedapuhku ei ole vaja laenata voolu baarileti tagant või tõmmata vargsi seinast välja mõnda joogimüügiautomaati.
  Tiigrituuri ajal sai mitmes linnas staap rajatud sündmuspaigale lähimasse söögikohta, kus meie suureks rõõmuks leidus alati ka mõni laud, mille lähedalt õnnestus voolu saada. Nii et näiteks Õlle 17 Võrus kuulub minu jaoks mitte lihtsalt heade pubide, vaid ka mõnusate töökohtade hulka.
  Elekter on muidugi vaid üks asi, mis ärimehele muret võib teha. Hoopis rohkem tekitab küsimusi see, kuhu panna nende tibatillukeste kohvikulaudade peal oma mobiiletelefon, mille abil pidevalt side käib.
  Proovisin mõned aastad tagasi reisil kah pidevalt GSM-sides olla ja e-posti vahetada, aga see kaabeldamine hakkas lõpuks tüütama. Lisaks kõigele on andmekaabel reeglina jäik ja vajab korralikku kokkukerimist, side ajal aga kipub ta otsustama, millises asendis ta telefonil vähegi libedama laua peal laseb olla.
  Sedapuhku on mul telefoniks Nokia 6110, mis peab sidet minu arvutiga infrapunapordi kaudu, nii et kaabeldamisest ma pääsen. Paraku on aga vajalik silm minu sülearvuti tagaküljel, mis tähendab, et ma pean leidma üsna palju ruumi. Järgmise reisi ajaks peaks vist arvuti ümber ehitama, et taskutelefon saaks arvutit näha. Või ostma eraldi sellise telefoni, mis käib arvuti sisse. Või siis proovima leida telefoni ja arvuti, millel oleks mõlemal infrapunasilm külje peal.
  Londonis tuleb aga kasutada toitepistiku adapterit, sest Heathrow ei tunne pistikut äragi ja kohalikud võimud ei suhtuks hästi, kui ma vilunud hotellikülastajana asuksin kruvikeerajaga pesa kodusemaks muutma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.