• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iga kolmas-neljas vastas Leiburile

  Kevadine Leiburi leivamüügi kampaania tõi 30 000 vastust: iga kolmas leivakotist leitud kupong saadeti täidetult tagasi. Menust haaratud Leibur korraldas suvel kuklikampaania, saades vastuse igalt neljandalt.
  Praegu on käimas kolmas, saiamüügi kampaania. Hindu ei ole suurtootja tõstnud.
  Esimene kord oli peaauhind 25 000 krooni, teine Mikrolinki arvuti ja nüüd võib võita Opel Astra.
  Kuna tunneme leivatööstust reklaamitegijatest veidi paremini, pärineb loosikampaania idee Leiburilt, teostus Guvatrakilt.
  Tuleb tunda toodete sihtrühma. Nii näiteks ei oleks mõtet vanaemadele loosivõiduks lubada arvutit ega lastele sõiduautot, mis oleks neile ea tõttu sobimatu. Üldjuhul lähevad kampaaniatega kaasa mainitud vanuserühmad, nüüd tuli aga võrdselt vastuseid ka tööealistelt.
  Leivamüügi kampaaniaga loodeti müügi suurenemisele pikaajaliselt kuni 3%, kasv oli aga 7%.
  Statistika järgi on viimasel ajal igal aastal leivatoodete tarbimine vähenenud 10%, peamiselt leivaasendajate tõttu. Turu üldise languse taustal kasvab Leiburi realiseerimise netokäive ligi 4% võrreldes eelmise aasta 184 mln krooniga. Kasumiprognoos jääb siiski mullusega samale tasemele, 8 mln krooni.
  Leiburi loosikampaaniad ei ole Fazer Pagarite läbimüüki mõjutanud. Ettevõtte realiseerimise netokäive oli 1997. aastal 75 mln krooni ja tänavu prognoositakse 20protsendist kasvu. Eelmise aasta 3 mln kroonisest kahjumist on lootus tulla nulli.
  Fazer on juba kolm aastat korraldanud loosikampaaniaid, ainult et pakutava peaauhinna väärtus ei ole olnud just sõiduauto suurune, aga konkurent on ise ka suurem.
  Fazeril, kes on kampaaniasse haaranud tavaliselt ühe või kaks toodet, on loosikampaania ajal läbimüük suurenenud tavaliselt 20--30%, pikaajalisem efekt on edukate kampaaniate puhul olnud 10--15%. Kuid on juhtunud ka nii, et loosikampaania lõppedes taastub käive kampaaniaeelsele tasemele.
  Leiburi edu üks põhjusi võib olla see, et suurtootja on maapiirkondades populaarsem kui Fazer.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.