• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tellimus on eelleping

  Et rõivaste pakkujate ja ostjate vahelised suhted läheks ladusamalt, tasub teada järgnevat.
  - Olles tutvunud kollektsioonide ja hinnakirjaga, esitab ostujuht tehasele tellimuse ehk orderi, mis on sisuliselt eelleping. Selle vorm on kooskõlas rahvusvaheliste lepingutega.
  - Eelleping eeldab, et ostja kohustub täitma ka selle omapoolse osa. See tähendab, et tellitud kaup tuleb välja osta ning tasuda õigel ajal. Eestis juhtub aga sageli ka nii, et tellija kaob sootuks ära.
  - Ostjal peab olema rahaline kate. Tehas annab krediiti vaid sel juhul, kui ostja taust äratab usaldust. Kuigi Eestis ei ole selles vallas tootjaid kaitsvaid seadusi, ei saa tehased siiski laenu andmisest täielikult keelduda, sest muidu jääks nende klientide arv liiga väikeseks. Krediiti antakse üheks-kaheks kuuks.
  Paljudel nappide teadmistega ostujuhtidel, kes käivad suurematel Euroopa messidele, lähevad seal silmad kirjuks. Kui Eesti kaupmees näitab seal üles, et enam-vähem orienteerub oma valdkonna toodetes, tekib lääne tootepakkujatel usaldus tema vastu. Vormistatakse tellimus. Nii juhtubki, et hiljem ei suudeta mitme tuhande krooniseid rõivaid välja osta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".