• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Moodne tulemuste mõõtmine ei ole veel populaarne

  Turundustegevust mõõta ja analüüsida ei taheta, ei osata või ei soovita sellele raha eraldada. Samas ei anna üha keerulisemaks muutuval turundusmaastikul huupi tegutsemineenam soovitud efekti. Uues turunduskäsitluses erineb moodne turundusjuht märgatavalt traditsioonilisest.
  Osaliselt on kahtlemine põhjendatud. Tõnu E. Paakspuu suhtekorraldusfirmast Promoter teab, et mitu turu-
  uuringufirmat on palganud ühe üliõpilase, kes siis loengutest vabal ajal ankeetide lahtrid täidab. Tehes ise minimaalseid kulutusi, nõutakse kliendilt mitukümmend tuhat krooni.
  EMORi suunajuht Aivar Voog ütleb, et enne uue või uuendatud toote turule toomist ei uurita tarbijate margiteadvust, arvatakse, et see on veel välja
  kujunemata. Tegelikult on paljudes tootegruppides selged maineliidrid ja turg on blokeeritud. Tulemusena valitakse vale turundusstrateegia. Uut margitoodet ei märgata ja planeeritud reklaamikulutusi hakkab hoopis nappima.
  Teisalt mõõdetakse tulemusi ainult ühest kriteeriumist lähtuvalt. Mercuri Internationali konsultant Meelis Kitsing märgib, et üldjuhul domineerib finantskriteerium, mida kiputakse ainult ühe kitsa nurga alt vaatama: kui läbimüük suurenes mingi protsendi võrra, järelikult oli kampaania edukas.
  Marketingi Instituudi direktor Endrik Randoja usub, et meil on analüütilisi turundustöötajaid, aga neid on vähe.
  Erinevalt traditsioonilisest ehk loomingulisest turundusjuhist, kes lähtuvalt tegemise rõõmust teeb kõvasti tööd, aga ei tea päris täpselt tulemusi, toetub moodne turundusjuht tulemustele ja otstarbekusele. Teeb vähem, aga läbimõeldumalt.
  Traditsiooniline turundusjuht on tugeva reklaami-
  orientatsiooniga, ta teostab küll uuringuid, kuid tihti ei oska neid lugeda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.