ÄP fototoimetus • 22. november 1998 kell 22:00

Hoiupanga peahoonel potentsiaalne ostja

Lepingutele pole veel alla kirjutatud, kuid huvilised on tõsised, lausus Loigam. Ta ei olnud nõus avalikustama investorite nimesid.

Loigami ütlusel on maja hind hetkel 140 miljonit krooni, kuid lõpliku hinna otsustab panga juhatus.

Hoone müüki vahendava ASi Mendelson & Co äripindade grupi juht Aivar Kaitsa kinnitas välisinvestorite ostusoovi. Kaitsa hinnangul võib hoone lõpphinnaks kujuneda umbes 120 miljonit krooni.

Et teha aastavanune 100 miljonit krooni maksnud pangahoone ostjatele atraktiivsemaks, otsiti majale nii rentnikku kui ostjat, et müüa hoone koos uue kindla rentnikuga, lausus Loigam. Tema sõnul on hoone potentsiaalne rentnik Postimehe kontsern AS Eesti Meedia.

Kaitsa sõnul ei toimu tehing tõenäoliselt enne uut aastat, võimalikuks rendihinnaks pidas Kaitsa rohkem kui kahtsada krooni ruutmeetri eest. «Enne tahtis Eesti Meedia hoonet osta, meie soovitasime võtta pind hoopis rendile,» ütles Kaitsa.

Eesti Meedia peadirektor Toomas Issak lausus, et firmal on tõsine soov büroopinda rentida. Tema sõnul sõltub Hoiupanga hoone kasuks otsustamine rendihinnast, vastuvõetavat hinda ei soovinud Issak pooleli olevate läbirääkimiste tõttu avaldada.

Autor: ÄP

Hetkel kuum