Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raudteeametnik aitas isa firmat

  Eesti Raudtee juhatuse esimees Parbo Juchnewitsch kinnitas, et selline töötaja tuleb päevapealt vallandada. «Sel mehel Eesti Raudtees enam kohta ei ole,» kommenteeris Juchnewitsch. Ta kinnitas, et Eesti Raudteel tuleb sel sügisel toimunud Valga ja Tartu puiduterminaalide rendikonkursist teha tõsised järeldused.
  Meelis Järva väitel mingit vastuolu tema tegevuses pole. «Ma ei saa erafirmast palka,» kinnitas ta. Kui Eesti Raudtee nõukogu on otsustanud platsid rendile anda, siis tuleb seda teha ja konkursi tingimused ette valmistada, lisas Järva.
  Järva sõnul kaitses ta, tegutsedes üheaegselt nii Eesti Raudtee kui firmaga lepingu sõlminud ERC-Service'i esindajana, mõlema firma huve. ERC-Service'i omanikud kutsusid Järva tema enda sõnul nõukogusse tänu teadmistele puidutranspordi vallas (Eesti Raudteest kinnitati, et Järva on kokandusharidusega -- ÄP).
  Järva teatas, et on nõukogu lihtliige ja firma nõukogu juhib vandeadvokaat Jaak Oja omanimelisest advokaadibüroost.
  Jaak Oja sõnul oli ümbervalimine ja nüüd saab nõukogu esimeheks Meelis Järva.
  Oja ei näe Järva tegevuses midagi seadusevastast, sest tal ei ole erafirma nõukogus töötamise keeldu. «See ei ole ka iseendaga tehingute tegemine,» väitis ta.
  «Paraku aga nii see tundub,» kommenteeris Eesti suuremate metsatöötlejate hulka kuuluva ASi Forestex finantsjuht Erik Kotkas. «Ja puidufirmad pole sellega nõus,» tõdes Kotkas.
  Täna arutab ERC-Service võidetud rendikonkurssi ka metsatööstuse liidu juhatus. Liidu tegevdirektori Antti Pae sõnul ootab konkurentsiamet avaldust, et puiduterminaalide rentimine uurida võtta. «On vaja otsust ei või jah,» lausus Pae. «Laadimiskorraldusõiguste koondamine ühe eraettevõtte kätte võib põhjustada mõttetut hinnatõusu, mis suunab puidukogused tagasi maanteedele,» seisab metsatööstuse liidu pöördumises Eesti Raudteele.
  Puiduvedu siirdus maanteelt raudteele pärast teede- ja sideministeeriumi kaks aastat tagasi vastu võetud määrust, millega kehtestati veokitele pikkuse ja massi piirangud.
  Parbo Juchnewitschi sõnul oli Eesti Raudteel vaja muuta senist korda, sest laadimisjaamades platse rentinud puidufirmad ei soovinud investeerida terminaali ning raudtee ja laadimiskohad Lõuna-Eestis lagunevad.
  «Siis nad küll eksivad,» kommenteeris Erik Kotkas. Ainuüksi Forestex investeeris Võrus 100 000 krooni ehitustöödesse ja ilmselt on sama teinud teisedki, selgitas ta. Rohkem investeerimast takistas ebakindlus, sest rendilepingud olid tähtajatud, mida võib kergelt katkestada, lisas Kotkas.
  Krediidiinfo ASi andmetel on ASi ERC-Service tegevusalad kaubandus- ja vahendustegevus, transporditeenused, kinnisvaratehingud, ettevõtete haldamine ja kaubaveo korraldus raudteel. ERC-Service rentis hiljuti taksofirmale Esra Balti jaama takso-
  peatuse.
  Autor: Koit Luus
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehituspood Viimsis paneb uksed kinni: "Ootame tormiseid aegu“
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Viimsi Kaubahoovis tegutsev ehituspood sulgeb praeguse plaani järgi novembri lõpus uksed, kuna näeb tulemas raskeid aegu.
Eksperdid: Eesti pensionisüsteem toetub liiga raskelt esimesele sambale
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
Eesti pensionisüsteemi sammaste loogika on paigast nihkunud. Nüüdselt ülekaalukalt esimese sambale toetuv süsteem ei paku piisavat asendussissetulekut ning vajab selgemat ja ausamat eesmärgistamist, kirjutavad Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ning arenguseire keskuse eksperdid Magnus Piirits ja Johanna Vallistu.
USA aktsiaturud alustasid uut kuud ulja põrkega
Pärast septembri langust algas oktoober USA aktsiaturgudel reipa tõusuga: suuremad aktsiaindeksid kerkisid üle kahe protsendi.
Pärast septembri langust algas oktoober USA aktsiaturgudel reipa tõusuga: suuremad aktsiaindeksid kerkisid üle kahe protsendi.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Elektri universaalteenuse hinnaarengu määrab saastekvoodi turg
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.
Börsipaketi uue teenuse vastu vahetanud kliendid ei pea enam pingsalt jälgima Nord Pooli hindu, kuid peaks olema kursis saastekvoodi hinnaga, mis universaalteenust otseselt mõjutab, kirjutab Eesti Energia energiaturu ülevaates.

Olulisemad lood

Oluline võit Ukrainale: vene väed suruti Lõmanist välja
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.
Ukraina saavutas täieliku kontrolli Vene vägede peatuspaiga üle Ida-Ukrainas asuvas Lõmani linnas, kirjutab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.