• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartus saab korterit osta ka järelmaksuga

  Enamik korteritehingutest tehakse Tartus sularahaga, korterite hinnatase on langenud kuni viiendiku võrra.
  Korteritehingute arv on Tartus endiselt väike, eelkõige jõuavad müüja ja ostja kokkuleppele sel juhul, kui müüja on esialgselt soovitud summat märgatavalt vähendanud. Kaanon Kinnisvara juhataja Härmo Haljaste hinnangul üldist hinnalangust olnud ei ole. Ka Vallikraavi Kinnisvara juhataja Indrek Renteli sõnul pole märgatavat hinnalangust olnud. Langevad Renteli hinnangul viletsama seisukorra ja halvemaga asukohaga korterite hinnad. Pindi Kinnisvara Tartu büroo juhataja Margus Pekk on aga arvamusel, et toimunud on keskmiselt 20% suurune hinnalangus võrreldes kõrgtasemega.
  Eraisikud on hakanud üha rohkem võimaldama järelmaksu oma korterite müümisel. Kaanon Kinnisvaras on müügis juba kümmekond sellist korterit, mida on võimalik saada ka järelmaksu eest. Raha saamine ostjalt tagatakse kõige sagedamini pandilepinguga. Mõnikord lepitakse nii kokku, et omandiõigus ei lähe enne üle, kui kogu summa on makstud.
  Kuna talvekuud on ka eelnevatel aastatel olnud kinnisvaraturul suhteliselt vaiksed, siis arvestades senist vähest tehingute arvu on kinnisvaramaakleritel ees lausa ülirahulikud ajad.
  Oma osa on siin ka asjaolul, et viimasel ajal on hakanud vähenema kinnisvarabüroode vahendusel tehtavate korteritehingute arv. Härmo Haljaste sõnul on Tartus üha rohkem juhuseid, kus kliendi viib müüjaga kokku kinnisvarafirma, kuid kokkuleppe sõlmivad klient ja müüja omavahel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.