• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus minister jätkab tugeva USD kurssi

  Valuutaturud jätkasid ka eile Ameerika Ühendriikide ja Venemaa ministrite lahkumise mõju all. Dollari kurss jätkas eile tõusu euro, eriti aga Jaapani jeeni suhtes. Turuosalised on veendunud, et USA uus rahandusminister Lawrence Summers jätkab tugeva dollari poliitikat, mis oli Robert Rubini kaubamärk.
  Rubini valitsemisaja jooksul tugevnes Ühendriikide valuuta jeeni suhtes pärastsõjaaegse perioodi madalaimast tasemest (79,75 jeeni aprillis 1995) üle 50 protsendi. Rubini tugeva dollari poliitika on igati kaasa aidanud ka tema eelmise tööandja Goldman, Sachs & Co edule. Tugev valuuta on igatipidi tugevdanud välisinvestorite hulgas usaldust dollaripõhjaliste väärtpaberite vastu, mis omakorda oli soodne Wall Streeti ühele tugevaimale tegijale.
  Võimukriisist tingitud ebakindluse tõttu jätkus rubla ja teiste Ida- ja Kesk-Euroopa valuutade langus. Rubla kurss kukkus Moskva pankadevahelise valuutabörsi ennelõunase seansi jooksul 4,4 protsenti 26,25 rublani dollar. Pärastlõunal rubla veidi stabiliseerus. Kesk-Euroopa valuutadest nõrgenesid kõik peale Slovakkia koruna, mis toibus kolmapäevasest langusest euro suhtes kõigi aegade madalaimale tasemele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.