Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turgu ihaldavad rentnikud

  Keskturu nõukogu liige Valve Kirsipuu ütles, et pole mingit kahtlust, et potentsiaalne ostja kuulub turu praeguste rentnike hulka.
  Kirsipuu ütles, et toetab linnavolinik Tiina Mägi algatust jätta Tallinna Keskturg linna omandisse ja anda see pikaajalisele rendile taluliidule või mõnele teisele Eesti põllumajandustootjate ühendusele.
  «Mina, kes ma olen põhimõtteline erastamise pooldaja, kaldun selle poole, et muudan oma seisukohta Keskturu suhtes, nähes, kuhupoole asi kaldub,» märkis Kirsipuu. Ta ütles, et tal on põhjust arvata, et linnavalitsus tahab turu kiiresti maha müüa, sest keegi ei tea, mis tuleb sügisel pärast omavalitsuste valimisi. Ta tuletas meelde, et eelmisel korral nurjus turu müük just valimiste tõttu. Nüüd, kaks ja pool aastat hiljem, on turu hind kaks korda langenud.
  Kirsipuu ütles, et kardab varianti, kus uueks omanikuks osutub turu rentnik, kes ütleb, et on ostuhinna juba tehtud investeeringuga kinni maksnud. «Ega siis ilmaasjata räägita 16 miljoni krooni suurusest investeeringust,» nentis ta.
  Kirsipuu ütles end teadvat firmasid ja üksikisikuid, kes oleks Tallinna Keskturu ostmisest huvitatud, kuid kolme pikaajalise rendilepingu tõttu, mis hõlmavad üle 90 protsendi turupinnast, pole see mõeldav. «See on sama kui osta maja, mille korterid on 20 aastaks välja renditud,» tõi ta võrdluse.
  Keskturu direktor Margus Kuustik ütles, et ootab uueks omanikuks Eesti firmat, mis omaks varasemat turukaubanduse kogemust ja jätkaks samal alal. Küsimusele, kas pakkujate hulgas on turu praegusi rentnikke, vastas Kuustik, et ta loodab seda.
  Direktor kinnitas, et keskturg eelistab kodumaist kaupa ja mingit tõrjuvat suhtumist siinsetesse talumeestesse ei ole. «Kui kellelgi on probleeme, siis mina olen iga päev kohal ja koos leiame lahenduse,» lubas ta.
  Turul tomatitaimi müüv 70aastane Endel kurtis, et müügikoha pärast on turul alati löömist. Laud tuleb võtta kuuks ajaks korraga, makstes selle eest 60 krooni päevas ja see paljusid väikemüüjaid ei rahulda. Endel arvas, et keskturg peaks jääma linnale, sest see aitaks vähendada turul lokkavat korruptsiooni.
  Tallinna linnavaraameti juhataja Rene Kuulmann ütles, et ei pakkumiste tegijaid ega sisu saa avalikustada, lõpliku otsuse teeb volikogu.
  Vanalinna päevade aegu on kavas Kodulinna maja hoovis anda kohalikele talumeestele võimalus väikese turu avamiseks. «Minu poole on pöördunud õige mitu talunikku, kes on praegu hädas omakasvatatud põllusaaduste viimisega turule, sest nad ei ole valmis sõlmima pikaajalisi lepinguid, mis on liialt koormavad,» selgitas Kirsipuu.
 • Hetkel kuum
Karl-Eduard Salumäe: õpetame vallavanema ajakirjandust mõistma!
Põhja-Sakala vallavanem Karel Tölp, kelle meelest võiks riiklikult kokku leppida, et "ajakirjandus ei tüüta kaks aastat omavalitsusi", ei mõista ajakirjanduse olemust ja rolli. Õpetame siis, ütleb Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe Äripäeva raadio hommikuprogrammis kõlanud päevakommentaaris.
Põhja-Sakala vallavanem Karel Tölp, kelle meelest võiks riiklikult kokku leppida, et "ajakirjandus ei tüüta kaks aastat omavalitsusi", ei mõista ajakirjanduse olemust ja rolli. Õpetame siis, ütleb Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe Äripäeva raadio hommikuprogrammis kõlanud päevakommentaaris.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Nordecon jätkab kahjumis tegutsemist
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Reaalajas börsiinfo
Saaremaa looduskosmeetika tootjad võtavad järgmisena ette Vietnami
"Keskkonna hoidmine on meil ikkagi mõtlemisviis, mitte linnukese tõmbamiseks," ütles Triinu Karolin, kelle loodukosmeetika bränd HOIA sai Eesti Väikeste- ja Keskmiste Ettevõtete Assotisatsioonilt auhinna "Ringmajanduse Kangelane".
"Keskkonna hoidmine on meil ikkagi mõtlemisviis, mitte linnukese tõmbamiseks," ütles Triinu Karolin, kelle loodukosmeetika bränd HOIA sai Eesti Väikeste- ja Keskmiste Ettevõtete Assotisatsioonilt auhinna "Ringmajanduse Kangelane".
Äripäeva Juhtimiskool: tulemuslikku meeskonda kannustab usk, et me saame koos hakkama!
Tulemuslikkuse saavutamine on nagu maratoni jooksmine – see nõuab fookust, motiveerivat ja selget eesmärki, head koostööd ning muidugi pingutust, rääkis Äripäeva Juhtimiskooli uues saates EBSi lektor, juhtimisekspert ja Äripäeva Akadeemia koolitaja Ester Eomois. Õnneks on see kõik arendatav ja püsivalt kõrge tulemuslikkusega väga head koostööd tegev meeskond pole vaid helesinine unistus.
Tulemuslikkuse saavutamine on nagu maratoni jooksmine – see nõuab fookust, motiveerivat ja selget eesmärki, head koostööd ning muidugi pingutust, rääkis Äripäeva Juhtimiskooli uues saates EBSi lektor, juhtimisekspert ja Äripäeva Akadeemia koolitaja Ester Eomois. Õnneks on see kõik arendatav ja püsivalt kõrge tulemuslikkusega väga head koostööd tegev meeskond pole vaid helesinine unistus.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Äripäeva kujundused valiti Eesti paremate sekka
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.

Olulisemad uudised

Eesti ravimitööstur saab Euroopast 18 miljonit eurot laenu
Euroopa Investeerimispank (EIP) ja Icosagen AS sõlmisid 18 miljoni euro suuruse lepingu, mis läheb uue ravimitehase rajamiseks.
Euroopa Investeerimispank (EIP) ja Icosagen AS sõlmisid 18 miljoni euro suuruse lepingu, mis läheb uue ravimitehase rajamiseks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.