• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turgu ihaldavad rentnikud

  Keskturu nõukogu liige Valve Kirsipuu ütles, et pole mingit kahtlust, et potentsiaalne ostja kuulub turu praeguste rentnike hulka.
  Kirsipuu ütles, et toetab linnavolinik Tiina Mägi algatust jätta Tallinna Keskturg linna omandisse ja anda see pikaajalisele rendile taluliidule või mõnele teisele Eesti põllumajandustootjate ühendusele.
  «Mina, kes ma olen põhimõtteline erastamise pooldaja, kaldun selle poole, et muudan oma seisukohta Keskturu suhtes, nähes, kuhupoole asi kaldub,» märkis Kirsipuu. Ta ütles, et tal on põhjust arvata, et linnavalitsus tahab turu kiiresti maha müüa, sest keegi ei tea, mis tuleb sügisel pärast omavalitsuste valimisi. Ta tuletas meelde, et eelmisel korral nurjus turu müük just valimiste tõttu. Nüüd, kaks ja pool aastat hiljem, on turu hind kaks korda langenud.
  Kirsipuu ütles, et kardab varianti, kus uueks omanikuks osutub turu rentnik, kes ütleb, et on ostuhinna juba tehtud investeeringuga kinni maksnud. «Ega siis ilmaasjata räägita 16 miljoni krooni suurusest investeeringust,» nentis ta.
  Kirsipuu ütles end teadvat firmasid ja üksikisikuid, kes oleks Tallinna Keskturu ostmisest huvitatud, kuid kolme pikaajalise rendilepingu tõttu, mis hõlmavad üle 90 protsendi turupinnast, pole see mõeldav. «See on sama kui osta maja, mille korterid on 20 aastaks välja renditud,» tõi ta võrdluse.
  Keskturu direktor Margus Kuustik ütles, et ootab uueks omanikuks Eesti firmat, mis omaks varasemat turukaubanduse kogemust ja jätkaks samal alal. Küsimusele, kas pakkujate hulgas on turu praegusi rentnikke, vastas Kuustik, et ta loodab seda.
  Direktor kinnitas, et keskturg eelistab kodumaist kaupa ja mingit tõrjuvat suhtumist siinsetesse talumeestesse ei ole. «Kui kellelgi on probleeme, siis mina olen iga päev kohal ja koos leiame lahenduse,» lubas ta.
  Turul tomatitaimi müüv 70aastane Endel kurtis, et müügikoha pärast on turul alati löömist. Laud tuleb võtta kuuks ajaks korraga, makstes selle eest 60 krooni päevas ja see paljusid väikemüüjaid ei rahulda. Endel arvas, et keskturg peaks jääma linnale, sest see aitaks vähendada turul lokkavat korruptsiooni.
  Tallinna linnavaraameti juhataja Rene Kuulmann ütles, et ei pakkumiste tegijaid ega sisu saa avalikustada, lõpliku otsuse teeb volikogu.
  Vanalinna päevade aegu on kavas Kodulinna maja hoovis anda kohalikele talumeestele võimalus väikese turu avamiseks. «Minu poole on pöördunud õige mitu talunikku, kes on praegu hädas omakasvatatud põllusaaduste viimisega turule, sest nad ei ole valmis sõlmima pikaajalisi lepinguid, mis on liialt koormavad,» selgitas Kirsipuu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.