• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Häda viib sensitiivi juurde

  «Rikkaks ei ole ma selle tegevusega küll saanud,» kinnitab üle 30 aasta valge maagiaga tegelenud Nelli Nikiforovna, kes möönab, et inimesi käib oma probleemidega tema juures palju. Põhiliselt käiakse Nikiforovna juures küll tervise ning needusest vabanemise pärast, kuid tal tuleb ka äritegevuse parandamise ja kadunud äripartnerite käest raha tagasisaamisega tegeleda.
  «Suurim tasu on inimeste rõõm ja soojad soovid,» lausub Nelli, keda süüdistatakse Tallinna sensitiivide ringis liiga madalate teenustasude tõttu. Ennustamise hind algab 100 kroonist, Tallinnas võib sama teenuse eest maksta ka 30 korda rohkem. Üks soovitumaid teenuseid on kadunud mehe tagasitoomine, mille eest tuleb maksta üle 600 krooni.
  Nelli töötab kuus päeva nädalas viie tunni kaupa. Lisaks veel kirjadele vastamine ja koduvisiidid. Teenindamine käib elava järjekorra alusel ning soovijatest puudust ei tule.
  Mina olen nõukogude ajast pärit ega harju kuidagi kapitalismiga, tunnistab Õismäel tegutsev rahvusvahelise kategooria ekstrasenss, kes oma nime ei soovi avalikustada. Ta tegutseb füüsilisest isikust ettevõtjana. Korea päritolu valge halli habemega mees tunnistab, et ega kliente iseseisvusajal just liiga palju ei käi. Õismäel tegeletakse iga soovijaga tema valitud ajal. Pool tundi ennustust maksab 200 krooni.
  Ametlikku ülevaadet selle kohta, palju pealinnas sensitiive tegutseb, ei ole võimalik kusagilt saada. Ajalehtedest võib aeg-ajalt leida kuulutusi ning tuttavadki annavad oma kogemustest lähtuvaid soovitusi.
  Majandusministeeriumi litsentsitalituse juhataja Eero Kose sõnul ei kuulu ennustamine litsentseeritavate tegevuste hulka, samuti ei ole selleks tarvis tegevusluba.
  Kui asi läheb tõsisemaks ning tegevus kandub meditsiinivaldkonda, tuleb taotleda sotsiaalministeeriumilt litsents.
  Tallinna füüsiliste isikute maksuameti direktor Triinu Rohtla lausub, et füüsilisest isikust ettevõtjana on registreeritud üks ennustaja. Maksuamet hoiab silma peal nendel ennustajatel, kes end aktiivselt enda nime all ajalehtedes reklaamivad. Riigieelarve seisukohalt on füüsilisest isikust ettevõtja tulumaksu osa rohkem moraalne, mistõttu pole haaranguid üksikutele ettevõtjatele mõtet korraldada, ütleb ta. «Ega tea, võib-olla neavad ära ka,» lisab ta naerdes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.