• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripindade arv suureneb kiiresti

  Kui büroopindade osas ületab Tallinnas pakkumine nõudlust, siis kaubanduspindadel on olukord vastupidine. Kaubanduspindu pole seni ehitatud samasuguse hooga kui büroohooneid ning seetõttu on veel mõnda aega suhteliselt kerge leida rentnikke uutesse kaubanduskeskustesse ja kauplustesse.
  Kuna praegu ehitatakse jõudsalt uusi kaubanduspindu, siis peatselt on ka selles kinnisvarasektoris nõudmine ja pakkumine tasakaalus. Kaubanduspindade mahult jõutakse siis tasemeni, kus kõikidele poepidajatele enam kliente ei jätku ning sellest tulenev käibe langus ei võimalda enam senist renti maksta. Kaupmehed peavad rendi maksmise piiriks 20--30% käibest. Piir on ees ka rendi absoluutsuuruses -- üle 35 000 krooni kuus suudavad maksta vaid vähesed.
  Kaupmehed jagunevad kaheks -- ühed eelistavad rentida pinda suurtes kaubanduskeskustes, teised soovivad kaubelda eraldi hoones. Kinnisvaramaaklerite hinnangul on viimasel ajal suurenenud teist varianti õigemaks pidavate kaupmeeste arv.
  Kui kaubanduspindade turul on tasakaal saavutatud, siis jääb ainsaks äripindade valdkonnaks, kus Tallinnas nõudmine veel pakkumist ületab, uued ja kvaliteetsed tootmispinnad, millel saab toodangut ka ladustada. Heade logistiliste omadustega lao- ja tootmispindade ehitamine on seni tagasihoidlik olnud, kuna ladude madalad rendihinnad pole omanikule suurt kasu tõotanud.
  Kevadise aktiviseerumisega on kaasa läinud ka Tallinna büroopindade turg, kusjuures eri linnaosade rendihinnad on ühtlustunud. Arco Vara maakleri Aavo Sarapi sõnul on kesklinnas büroopindade rendihinnad sedavõrd odavnenud, et Mustamäe teel ja Pärnu maanteel saab rentida juba samal hinnatasemel kesklinnaga (ca 160 kr/m²). Korraliku büroopinna võib praegu Tallinnas leida ka 120 kr/m² eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Volvo tuleb reedel börsile
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra, vahendab Bloomberg.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Õiguskomisjon toetab kaubanduse paindlikumaid töölepinguid
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.
Riigikogu õiguskomisjon toetas tänasel istungil üksmeelselt töölepingu seadusesse muutuvtundide kokkulepete lisamist, mis loob võimaluse sõlmida esialgu vaid jaekaubanduses paindlikumaid töölepinguid.