• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA ootab intressitõusu

  Ennustatakse, et USA keskpank tõstab intressi 0,25 punkti võrra viie protsendini. See oleks keskpangale esimene intressimäära tõstmine enam kui kahe aasta jooksul.
  Föderaalreservi esimees Alan Greenspan ei jätnud 17. juunil USA kongressile esinedes kahtlust, et intresside tõstmine tuleb.
  «Kui me saame ennetada, siis tuleb seda teha, sest ennetavad sammud võivad ära hoida vajaduse hilisemateks drastilisteks käikudeks,» ütles Greenspan kongressi majanduskomisjonis.
  «Kui olukord tööturul peaks veelgi pingestuma, järgneb vältimatult ka märgatav palkade tõus, mis jõuab tootlikkuse tõusust ette,» ütles Greenspan. Ta lisas, et tööjõukulude suurenemine viiks inflatsiooni kiirenemisele.
  USAs tööpuudus on praegu 4,2 protsenti, mis on madalaim tase viimase inimpõlve jooksul.
  Viimastel andmetel on Ühendriikide majandus tänavu esimeses kvartalis kasvanud 4,3 protsenti. See on vähem kui 1998. aasta viimases kvartalis ennustatud kuus protsenti, kuid rohkem kui möödunud aasta keskmine 3,9 protsenti.
  «Need arvud räägivad vana tuttavat lugu. Liiga suur kasv, liiga suur nõudmine ja ebapiisavalt tööjõudu ennustab tavaliselt tööjõukulude suurenemist,» ütles Paribas Capital Marketsi analüütik Brian Fabbri.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.