ÄP fototoimetus • 26. august 1999 kell 22:00

Eesti Telefon pole vastanud päringule

«Me ei julge SuperTELile andmesidet anda, sest pole kindel, kas see ei too kaasa ebameeldivusi Eesti Telefoni poolt,» seletas eile Artamaxi juhataja Andres Peets. Tema väitel takistab Eesti Telefoni vastusega viivitamine ettevõtte tegutsemist. «Leian, et see ei ole mitte ainult jõhker kliendi õiguste rikkumine, vaid ka kontsessioonilepinguga saadud kohustuste ülbe eiramine,» rääkis Peets.

SuperTEL on jätkuvalt seisukohal, et osutatud teenus ei ole kaugekõneteenus, vaid internetiühenduse teenus. Sellele vaatamata lubab SuperTEL kaugekõneteenust mitte osutada, kuid soovib, et Atramax täidaks SuperTELiga sõlmitud lepingu ja võimaldaks ettevõttele vähemalt internetisidet.

«Me mõtleme, kuidas Artamaxile vastata, sest Artamax on alustanud kohtuprotsessi Eesti Telefoni vastu,» ütles ASi Eesti Telefon äriklientide talituse direktori kohusetäitja Sven Heil. Millal saab Artamax vastuse, ei osanud Heil öelda. «Juristid tegelevad selle küsimusega,» sõnas ta.

Poolteist kuud Eesti turul kaugekõneteenust osutanud SuperTEL peatas tegevuse juuli lõpus, sest Eesti Telefon ähvardas katkestada Artamaxiga rendilepingu. SuperTEL esitas kohtusse hagi sideameti ja teede- ja sideministeeriumi vastu, Artamax aga Eesti Telefoni vastu. Kohtueelistungid toimuvad septembris.

Autor: ÄP

Hetkel kuum