• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas suur politseinike koondamine on õigustatud?

  Asjal on kaks külge. Kuna 1. jaanuarist on käivitumas politseiteenistuse seaduse punkt, mis ütleb, et politseiametnikel peab palk tõusma, siis selles mõttes on see seaduse täitmine. Neil, kes jäävad, palk tõuseb, teiselt poolt aga avaldab see mõju turvalisusele, kriminaalasjade menetlemisele ja avastamisele.
  Mina leian, et see protsent on Tartu kohta liiga suur. Loomulikult on ka Tartus selliseid mehi, kes ei vasta kvalifikatsiooni, teadmiste ja tahtmise poolest tingimustele, mida aktiivsele politseinikule esitatakse, aga mingil juhul ei ole neid nii palju -- 140. Meil oleks võimalik võib-olla 40--50 inimest koondada. Ülejäänud on kõik väga tublid ja teotahtelised inimesed.
  Kuritegevus kasvab, avastamine väheneb, kodanike põhiseaduslik õigus riigi kaitsele on tallatud jalge alla.
  Siseministri viimased avalikud esinemised, kus räägitakse politseist, on pärit ulme vallast, muud hinnangut ei oska anda. Väide, et politseinike koondamisega ei vähene tänavatel korravalvurite arv, on ekslik. (Postimees 21.09)
  Ma olen võtnud endale põhimõtte, et ma aasta jooksul ei kritiseeri järgmist siseministrit, nii nagu ma ei kritiseerinud oma eelkäijaid.
  Oleme jõudnud jälle ühe tagajärje likvideerimiseni. Politsei loomise algul ei tundnud keegi selle vastu huvi, kui palju riik suudab politseitöötajaid ülal pidada. Kogu aeg ju võideldi selle pärast, et politseiniku palka tõsta. Kui me edasi hoiame suurt arvu politseinikke, aga ei suuda palka maksta, siis see kuskile ei vii. Koondamine on praegu lihtsalt hädavajalik. Samas kõik, kes praegu on politsei juhtimise juures, peaks ennast ka süüdlasena tundma, sest on lastud lumepall liiga suureks kasvada. Ei ole olnud pidevat analüüsi.
  Õnneks see Tallinna väga ei puuduta. Mõnes mõttes on isegi kasulik. Helistatakse tööle tulemise sooviga. Meil on ju alati komplekteeritusega häda olnud.
  Iga koondamine on tragöödia. Aga egas see arv nii suur polegi. Ära tuleks muuta seadus, et politseinik ei tohi töötada turvafirmas. Eks ta sellepärast vist tehtud sai, et ei saadud politseisse kuidagi kaadrit. Oleme ise endale loonud takistusi ja saame nüüd tunda end kangelastena neid ületades.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Meesak: ükski hookuspookus ei päästa - odava energia aeg on läbi
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Nafta jätkab pärast kaheksa nädalat kestnud tõusu kallinemist
Nafta hind jätkas täna kasvu, WTI jõudis kõrgeima tasemeni alates 2014. aastast ning Brent kaupleb kolme aasta kõrgeimal tasemel. Globaalne pakkumine on kasin ning nõudlus tugev, vahendab Reuters.
Nafta hind jätkas täna kasvu, WTI jõudis kõrgeima tasemeni alates 2014. aastast ning Brent kaupleb kolme aasta kõrgeimal tasemel. Globaalne pakkumine on kasin ning nõudlus tugev, vahendab Reuters.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.