• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuue kuu Euribor ajaloo kõrgeim

  Euro kurss tõusis eile juba seitsmendat päeva järjest, sest investorid usuvad, et Euroopa keskpank tõstab baasintressi juba sel nädalal.
  Intressitoodete turg on repomäära tõstmise juba sisse arvutanud. Kuue kuu Euribor hüppas eile 0,123 protsendipunkti võrra, 3,301 protsendini. Pankadevahelise rahaturu intressid nii Brüsselis (Euribor) kui ka Londonis (Libor) on juba nädalapäevad olnud kõrgemad kui vahetult enne 8. aprilli toimunud Euroopa keskpanga repomäära langetamist 0,50 protsendipunkti võrra 2,50 protsendini. Tookordne intressikärbe oli analüütikute sõnul liiga suur. Praegu tundub, et neil oli õigus.
  Kuue kuu Euribor saavutas eilse tõusuga oma lühikese ajaloo kõrgeima taseme. Euribori arvutamist alustati koos euro kasutuselevõtuga selle aasta alguses. Aastase tähtajaga pankadevaheline laenuintress kerkis ajaloo kõrgeimale tasemele juba augusti alguses. Lühemaajalise tähtajaga laenuintressid, 1 ja 3 kuu Euribor, on aasta algusega võrreldes endiselt madalamad.
  Rootsi krooni kurss langes eile kuuendat päeva järjest. Rootsi statistikaamet prognoosib septembri tarbijahinnaindeksiks 1,2%, mistõttu keskpank tõenäoliselt intressimäära ei tõsta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.