• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tetris mobiiliekraanil

  Ericsson tõi nädala algul müüki Tetrise mänguga varustatud mobiiltelefoni Ericsson T28s, mis võiks Nokiate müügile arvestatavat konkurentsi pakkuda, kui vaid hind nii kõrge ei oleks.
  10 490 krooni maksev Ericsson T28s võimaldab ühe nupuvajutusega teada saada, kui palju on alles jäänud telefoni oote- ja kõneaega. Mobiilile on esmakordselt sisse ehitatud sajandiksekundi täpsusega stopper ja kuni 24tunnine taimer.
  Ericssoni telefonis on esimest korda ka mängud, nii Tetris kui ka arvutitest tuntud Solitaire on vaatamata väikesele ekraanile hõlpsasti mängitavad.
  Uus telefon on kergeim Ericssoni mobiil, kaaludes ainult 83 grammi. Telefoni aktiivset klappi saab avada mitte käsitsi tõmmates, vaid nupuvajutusega. Uudsena on sel Ericssoni mudelil lisaks telefonimärkmikule ka e-posti aadresside kataloog, kuhu saab salvestada kümme aadressi. See hõlbustab näiteks telefonist lühisõnumina e-posti saatmist.
  Ericsson T28s üllatab väga hea graafikaga, väikese kolmerealise uudse taustavalgustusega ekraani võimalusi on suudetud maksimaalselt ära kasutada. Telefoni menüüs liikumist hõlbustavad ikoonid, abitekstid ja otseteed mitme funktsioonini.
  Eelmisest Ericssoni mudelist tuntud häälvalimine töötab ka selle mudeli puhul.
  Profiilide alammenüü lubab seada erinevatele saabuvatele kõnedele erinevad meloodiad, sh isekomponeeritud meloodiad. Sisenevast kõnest annab T28s märku ka vibreerides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.