Indrek Kald • 13. oktoober 1999 kell 22:00

Tetris mobiiliekraanil

Ericsson tõi nädala algul müüki Tetrise mänguga varustatud mobiiltelefoni Ericsson T28s, mis võiks Nokiate müügile arvestatavat konkurentsi pakkuda, kui vaid hind nii kõrge ei oleks.

10 490 krooni maksev Ericsson T28s võimaldab ühe nupuvajutusega teada saada, kui palju on alles jäänud telefoni oote- ja kõneaega. Mobiilile on esmakordselt sisse ehitatud sajandiksekundi täpsusega stopper ja kuni 24tunnine taimer.

Ericssoni telefonis on esimest korda ka mängud, nii Tetris kui ka arvutitest tuntud Solitaire on vaatamata väikesele ekraanile hõlpsasti mängitavad.

Uus telefon on kergeim Ericssoni mobiil, kaaludes ainult 83 grammi. Telefoni aktiivset klappi saab avada mitte käsitsi tõmmates, vaid nupuvajutusega. Uudsena on sel Ericssoni mudelil lisaks telefonimärkmikule ka e-posti aadresside kataloog, kuhu saab salvestada kümme aadressi. See hõlbustab näiteks telefonist lühisõnumina e-posti saatmist.

Ericsson T28s üllatab väga hea graafikaga, väikese kolmerealise uudse taustavalgustusega ekraani võimalusi on suudetud maksimaalselt ära kasutada. Telefoni menüüs liikumist hõlbustavad ikoonid, abitekstid ja otseteed mitme funktsioonini.

Eelmisest Ericssoni mudelist tuntud häälvalimine töötab ka selle mudeli puhul.

Profiilide alammenüü lubab seada erinevatele saabuvatele kõnedele erinevad meloodiad, sh isekomponeeritud meloodiad. Sisenevast kõnest annab T28s märku ka vibreerides.

Hetkel kuum