• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekom tõstab aktsiahindu

  Eile kerkis Telekomi aktsiahind Tallinna börsil 81,5 kroonini. Londonis kaubeldi GDRidega samuti üle 81kroonise aktsiahinna tasemel. Telekomi eestvedamisel tõusid aktsiahinnad Tallinnas 3,7 protsenti.
  Eesti Telekom teenis eile avaldatud konsolideeritud majandustulemuste põhjal üheksa kuuga 492 miljonit krooni kasumit, ettevõtte äritulud kasvasid mullu sama ajaga võrreldes 15%, ulatudes 2,6 miljardi kroonini.
  Vaatamata sellele, et Eesti Mobiiltelefoni (EMT) 338,7 miljoni kroonine kasumitulemus oli analüütikute prognoositust veidi väiksem, üllatas kogu kontserni tulemus analüütikuid siiski positiivselt. Telekomi tulemus oli 2,5% meie prognoositust parem, tunnistas Ühispanga analüütik Sven Kunsing.
  Eesti Telekomil on olnud võimalik säilitada kõrget kasvutempot, sest Eestis on jätkunud telekommunikatsiooniteenuste kiire kasv, lausus Eesti Telekomi juhatuse esimees Toomas Sõmera eilsel pressikonverentsil.
  Sõmera märkis, et mobiil- ja andmesides on areng olnud tähelepanuväärne. Kohalikest kõnedest moodustas interneti sissehelistamisteenus kuni 16% ja Sõmera kinnitusel on see näitaja oktoobris suurenenud 20 protsendini. Mobiilside klientide arv suureneb, seda eriti Simpeli kõnekaardi kasutajate arvel.
  Sõmera sõnul on ettevõtte jaoks probleem kõrge kapitaliseeritus, laenukapitali suhe omakapitali on vaid 9,4 protsenti. Septembri lõpus oli Eesti Telekomi omakapital 2,96 mld krooni.
  Eesti Telekomi finantsdirektor Hille Võrk märkis, et loodetavasti võetakse veel sel aastal nõukogu tasemel vastu otsus, kuidas seda probleemi lahendada. Võrk lisas, et omakapitali vähendamise võimalustena on arutlusel aktsionäridele suuremate dividendide maksmine või osa aktsiate tagasiostmine.
  Investeerimisfirmad ei kavatse kolmanda kvartali majandustulemuste põhjal Eesti Telekomi aktsia hinnaprognoose muuta. Telekomi avaldatud tulemused vastasid ootustele ja ei ole põhjust tehtud hinnaprognoosi muuta, lausus Suprema maakler Riho Talumaa.
  Suprema prognoosis Telekomi aktsia hinnaks 117,3 krooni. Ühispank hindab fundamentaalselt põhjendatud oodatavaks aktsia hinnaks 95 krooni.
  Analüütikute sõnul toetas Telekomi ja teiste aktsiate hinnatõusu lisaks Telekomi tulemuste avaldamisele ka üldine meelsuse muutumine turul.
  Ühispanga analüütik Aivo Kangus lausus, et turule on tulemas esimesed välisinvestorid, kes püüavad ennetada suuri fonde. Fondidel on keelatud millenniumiprobleemide kartuses enne aastavahetust siinsele turule investeerida.
  «Hinnatõusu tempo on olnud pisut ülemeelik ja tõenäoliselt tuleb homne päev miinuses,» ütles Kangus eile, kuid lisas, et pikemas perspektiivis peaks hinnatrend olema positiivne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.