Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekom tõstab aktsiahindu

  Eile kerkis Telekomi aktsiahind Tallinna börsil 81,5 kroonini. Londonis kaubeldi GDRidega samuti üle 81kroonise aktsiahinna tasemel. Telekomi eestvedamisel tõusid aktsiahinnad Tallinnas 3,7 protsenti.
  Eesti Telekom teenis eile avaldatud konsolideeritud majandustulemuste põhjal üheksa kuuga 492 miljonit krooni kasumit, ettevõtte äritulud kasvasid mullu sama ajaga võrreldes 15%, ulatudes 2,6 miljardi kroonini.
  Vaatamata sellele, et Eesti Mobiiltelefoni (EMT) 338,7 miljoni kroonine kasumitulemus oli analüütikute prognoositust veidi väiksem, üllatas kogu kontserni tulemus analüütikuid siiski positiivselt. Telekomi tulemus oli 2,5% meie prognoositust parem, tunnistas Ühispanga analüütik Sven Kunsing.
  Eesti Telekomil on olnud võimalik säilitada kõrget kasvutempot, sest Eestis on jätkunud telekommunikatsiooniteenuste kiire kasv, lausus Eesti Telekomi juhatuse esimees Toomas Sõmera eilsel pressikonverentsil.
  Sõmera märkis, et mobiil- ja andmesides on areng olnud tähelepanuväärne. Kohalikest kõnedest moodustas interneti sissehelistamisteenus kuni 16% ja Sõmera kinnitusel on see näitaja oktoobris suurenenud 20 protsendini. Mobiilside klientide arv suureneb, seda eriti Simpeli kõnekaardi kasutajate arvel.
  Sõmera sõnul on ettevõtte jaoks probleem kõrge kapitaliseeritus, laenukapitali suhe omakapitali on vaid 9,4 protsenti. Septembri lõpus oli Eesti Telekomi omakapital 2,96 mld krooni.
  Eesti Telekomi finantsdirektor Hille Võrk märkis, et loodetavasti võetakse veel sel aastal nõukogu tasemel vastu otsus, kuidas seda probleemi lahendada. Võrk lisas, et omakapitali vähendamise võimalustena on arutlusel aktsionäridele suuremate dividendide maksmine või osa aktsiate tagasiostmine.
  Investeerimisfirmad ei kavatse kolmanda kvartali majandustulemuste põhjal Eesti Telekomi aktsia hinnaprognoose muuta. Telekomi avaldatud tulemused vastasid ootustele ja ei ole põhjust tehtud hinnaprognoosi muuta, lausus Suprema maakler Riho Talumaa.
  Suprema prognoosis Telekomi aktsia hinnaks 117,3 krooni. Ühispank hindab fundamentaalselt põhjendatud oodatavaks aktsia hinnaks 95 krooni.
  Analüütikute sõnul toetas Telekomi ja teiste aktsiate hinnatõusu lisaks Telekomi tulemuste avaldamisele ka üldine meelsuse muutumine turul.
  Ühispanga analüütik Aivo Kangus lausus, et turule on tulemas esimesed välisinvestorid, kes püüavad ennetada suuri fonde. Fondidel on keelatud millenniumiprobleemide kartuses enne aastavahetust siinsele turule investeerida.
  «Hinnatõusu tempo on olnud pisut ülemeelik ja tõenäoliselt tuleb homne päev miinuses,» ütles Kangus eile, kuid lisas, et pikemas perspektiivis peaks hinnatrend olema positiivne.
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Tähelepanu Lätis liigeldes: naaberriik paneb püsti keskmise kiiruse kaamerad
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.