• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonia.com kuulub välismaalastele

  Ükskõik, kas sisestada arvutisse internetiaadress www.eesti.com või www.estonia.com, satub leheküljele, millel pole Eestiga pistmist. Need lehed kuuluvad välismaalastele.
  Aadressil www.eesti.com on vaid merepilt ja teade, et domeeninimi pole veel kasutusel. Internetiaadresside www.eesti.com ja www.tartu.com omanikuks osutub USAs elav Marcel A. Stenzel. Küsimusele, kui kalliks läks talle internetiaadressi omandamine, jätab ta vastamata. Küll aga jagab infot selle kohta, et domeeninimed www. eesti.com ja www.tartu.com on pikaajalise projekti osa, mille valmis saamine võib veel tükk aega võtta. Ehkki hea pakkumise korral, mille summat Marcel A. Stenzel ei nimetanud, oleks ta nõus endale registreeritud domeeninime päevapealt maha müüma, sooviks ta pigem leida Eesti turgu tundvat partnerit, kes suudaks lehekülgi arendada ja juhtida. Kunagi tahaks Marcel A. Stenzel lülitada need leheküljed suuremasse projekti.
  Aadressilt www.estonia.com pole samuti mõtet otsida seost Eestiga. Avaleheküljelt suunatakse e-poodi, mis veel ei tööta. Samuti saab teha endale tasuta mail.com-nimelise elektronpostiaadressi. Lisaks veel reklaamiriba ja sellega kõik piirdubki. Domeeninime omanik on Kanada organisatsioon Net Machine Mtl., kes küsimusele internetiaadressi edaspidise kasutamise plaanide kohta ei vasta.
  www.estland.com aadressilt saab juba Eesti kohta nii mõndagi teada, ehkki lehekülg ise näib olevat loodud üksnes tõlk Marin Truu teenuste reklaamimiseks. Lehekülje omanik lubab olla soovijate käsutuses eesti-saksa tõlgina ja tõlk-saatjana messidel.
  Eesti kohta saab sealt siiski mõndagi teada, näiteks on võimalik liikuda Tartu Ülikooli loodusteaduskonna koostatud ingliskeelsetele Eesti selgroogseid tutvustavatele lehekülgedele. Avaneb ka USA Today ilmaennustus Eesti kohta.
  Ka Tallinna-nimeline kommertslehekülg www.tallinn.com kuulub Eestist väljaspool asuvale omanikule, Rootsi firmale The Net. Seal on fakte Eesti kohta. Esimesena hakkab silma üllatav seisukoht, et Eesti on sajandite jooksul olnud vaheldumisi Rootsi ja Vene võimu all. Saksa võimu on lehekülje koostajate arvates olnud Eestis vaid Teise maailmasõja ajal.
  Autor: Eha Laanepere
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.