Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estonia.com kuulub välismaalastele

  Ükskõik, kas sisestada arvutisse internetiaadress www.eesti.com või www.estonia.com, satub leheküljele, millel pole Eestiga pistmist. Need lehed kuuluvad välismaalastele.
  Aadressil www.eesti.com on vaid merepilt ja teade, et domeeninimi pole veel kasutusel. Internetiaadresside www.eesti.com ja www.tartu.com omanikuks osutub USAs elav Marcel A. Stenzel. Küsimusele, kui kalliks läks talle internetiaadressi omandamine, jätab ta vastamata. Küll aga jagab infot selle kohta, et domeeninimed www. eesti.com ja www.tartu.com on pikaajalise projekti osa, mille valmis saamine võib veel tükk aega võtta. Ehkki hea pakkumise korral, mille summat Marcel A. Stenzel ei nimetanud, oleks ta nõus endale registreeritud domeeninime päevapealt maha müüma, sooviks ta pigem leida Eesti turgu tundvat partnerit, kes suudaks lehekülgi arendada ja juhtida. Kunagi tahaks Marcel A. Stenzel lülitada need leheküljed suuremasse projekti.
  Aadressilt www.estonia.com pole samuti mõtet otsida seost Eestiga. Avaleheküljelt suunatakse e-poodi, mis veel ei tööta. Samuti saab teha endale tasuta mail.com-nimelise elektronpostiaadressi. Lisaks veel reklaamiriba ja sellega kõik piirdubki. Domeeninime omanik on Kanada organisatsioon Net Machine Mtl., kes küsimusele internetiaadressi edaspidise kasutamise plaanide kohta ei vasta.
  www.estland.com aadressilt saab juba Eesti kohta nii mõndagi teada, ehkki lehekülg ise näib olevat loodud üksnes tõlk Marin Truu teenuste reklaamimiseks. Lehekülje omanik lubab olla soovijate käsutuses eesti-saksa tõlgina ja tõlk-saatjana messidel.
  Eesti kohta saab sealt siiski mõndagi teada, näiteks on võimalik liikuda Tartu Ülikooli loodusteaduskonna koostatud ingliskeelsetele Eesti selgroogseid tutvustavatele lehekülgedele. Avaneb ka USA Today ilmaennustus Eesti kohta.
  Ka Tallinna-nimeline kommertslehekülg www.tallinn.com kuulub Eestist väljaspool asuvale omanikule, Rootsi firmale The Net. Seal on fakte Eesti kohta. Esimesena hakkab silma üllatav seisukoht, et Eesti on sajandite jooksul olnud vaheldumisi Rootsi ja Vene võimu all. Saksa võimu on lehekülje koostajate arvates olnud Eestis vaid Teise maailmasõja ajal.
  Autor: Eha Laanepere
 • Hetkel kuum
Rait Kaarma: mis tõi meid siia, viib meid ka edasi – Warren Buffetti eeskujul
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Amazoni konsultant tunnistas süüd altkäemaksuskeemis
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda mikski "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Eesti Gaas hakkab Latvijas Gazega lõunanaabrite jaeturul võistlema
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Roheliste erakonna juhatus astub tagasi
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.