11. veebruar 2000 kell 10:06

Reformierakond nimetab üksikisiku tulumaksu tõstmist prügikastiideeks

Isamaaliidu poolt väljakäidud ideed anda haldusreformi käigus kohalikele omavalitsustele õigus tõsta üksikisiku tulumaksu kuni 6% ei hakka rahandusministeerium isegi mitte kaaluma, kinnitas täna Reformierakonna maksuideoloog Jürgen Ligi.

'See on üks vana ammu prügikasti visatud idee, millel pole mingit reaalset võimalust teoks saada,' ütles Ligi. 'Minu arvates ei tasuks kõiki ammu tagasilükatud mõtteid reformikavadesse lülitada ja ajakirjandusse paisata.'<br<

Rahandusministeeriumi kohalike eelarvete talituse juhataja Veiko Tammearu sõnul on praegu tegemist puhtalt poliitilise plaaniga, millest ta on küll kuulnud, kuid millel pole siiani veel mingit konkreetset vormi.

Praegu jaguneb 26% suurune üksikisiku tulumaks kaheks. 44% laekub riigieelarvesse ja 56% läheb kohalikele omavalitsustele.

Hetkel kuum