Toomas Truuverk • 27. märts 2000 kell 8:00

Tallinna börs Putini valimisvõidust eufooriasse ei satu

Suure tõenäosusega jätkub Tallinna börsil vaikne periood ? käibed on tagasihoidlikud ja juhtaktsiate hinnad liiguvad ilma ühtse suunata kitsastes piirides.

Nädalavahetuse üks huvitavamaid sündmusi oli kahtlemata Venemaa presidendivalimised. Kuna Putini valimine presidendiks turgudele teab mis suure üllatusena ei tulnud, võib arvata, et see sündmus lühiajalist märkimisväärset efekti ei anna. Küll peaks see pikaajaliselt muutma Venemaa stabiilsemaks, nii vähemalt loodetakse. Pikem stabiilsus on aga just see, millest Venemaa puhul viimastel aastatel kõige enam puudust on tuntud. Venemaa aktsiaturg avanes täna hommikul kerge tõusuga, kuid pöördus seejärel ja aktsiate hinnad liiguvad erisuunaliselt. Maaklerite arvates on Putini valimisvõit juba aktsia hindadesse sisse arvatud.

Kuna Putini valimisvõit peaks stabiliseerivat mõju avaldama kogu meie regioonile, võib ka Tallinna börs pikemas perspektiivis saada sellest sündmusest tuge. Kohe täna vaevalt, et investorite tormijooksu börsile näha saame.

Hetkel kuum