Ülo Toomsalu • 12. juuni 2000 kell 6:07

Politsei ostab 19 miljoni krooni eest autosid

Politsei ostab tänavusel suurimal riigihankekonkursil 76 uut sõidu- ja veoautot, mis lähevad kriminaalpolitsei ja operatiivteenistuse käsutusse, kirjutab Postimees.

Komisjon valis välja 40 politseivärvides Opel Vectrat, 20 eravärvides Nissan Almerat, kümme politseivärvides Mercedes-Benz Vito bussi, kaks Volkswagen Transporterit ja neli Volkswagen Passatit, millest üks on politsei- ja kolm eravärvides. Tehingu kogumaksumus ulatub ligi 19 miljoni kroonini.

Politsei pressibüroo juhataja kohusetäitja Indrek Raudjala sõnul said valiku tegemisel määravaks tehnilised näitajad ja hind. Arvestati ka garantiitingimusi ja pakkujate hinnangut masina väärtusele viie aasta pärast.

ASi Fakto müügidirektor Urmas Kirtsi ütles, et nende pakkumine Nissan Almeradele osutus edukaks just tänu madalale hinnale, uuele automudelile ja auto headele sõiduomadustele. Kirtsi andmetel on kõik autod 1,5liitrilise mootoriga ning nende tavahind oleks 186 700 krooni, müügihind politseile jäi aga 160 000 krooni lähedale. 'Müügikasumit me madala hinna tõttu ei saa, aga 20 Almerat tänavapildis on meile hea reklaam,' lausus Kirtsi.

Patrullteenistuse käsutusse minevale 40-le Opel Vectrale võitsid tellimuse AS Carring ja AS Ascar. Ascari juhatuse esimehe Tõnis Plaani sõnul ulatub Vectrate kogumaksumus üle üheksa miljoni krooni.

Konkursikomisjoni otsuse järel on osalistel kümme päeva aega protestide esitamiseks. Seejärel sõlmitakse ostulepingud, autod tuleb tarnida kolme kuu jooksul.

Hetkel kuum