Ülo Toomsalu • 5. september 2000 kell 7:01

Pärnu kaotab spordikoolid

Pärnu linnavalitsus lõpetab Pärnu linna spordikooli ja Pärnu Tennisekooli tegevuse ning avaldab treeneritele survet, et need koondamisrahast loobuksid, kirjutab Pärnu Postimees.

Eile vastu võetud otsuse järgi peavad spordi- ja tennisekool uksed sulgema 5. jaanuaril. Otsusega kiirustati, et treeneritele koondamisest neli kuud ette teatada.

Linnavalitsus proovib klubidesse suunduvate treeneritega sõlmida lepinguid, milles garanteeritakse treeneri palga miinimumsuurus, treeningukoht ja õpilaste pearaha. Vastutasuks soovitakse, et treenerid loobuksid kuni 30 000 kroonini küündivast koondamistasust, ja ähvardatakse koondamisraha võrra klubi toetamist vähendada.

Pärnu spordiliidu juhatuse esimees Enn Hallik tõi esile kolm probleemide ringi: spordibaasid, pearahasüsteem ja koolituslitsentsid. Koolide direktorid annavad võimlaid kasutada oma õpilastele või raske raha eest; keegi ei suuda klubi liikmete arvu kontrollida; klubidel pole koolituslitsentsi, mis lubab õppekulu maksustatavast tulust maha arvata.

Kui spordikoolis on viiendik õpilastest õppemaksust vabastatud, siis klubid ei saa sellist luksust lubada. Nähes, et spordikoolide kaotamine ja treenerite vägisi klubidesse surumine võib õppemaksu märgatavalt tõsta, soovisid Reformierakond, Mõõdukad, Pärnu Naisliit, Eesti Kristlik Rahvaliit, Vene kultuuriselts A-Pluss, HELE, EENA, NaiRe ja Are üksikvanemate klubi, et spordikooli sulgemine edasi lükataks. Linnavalitsus nende sooviga ei arvestanud.

Hetkel kuum