1. oktoober 2000 kell 22:00

Ettevõtlusele tagatakse 300 miljoni eest laene

Sihtasutus kutsus ümarlaua koosoleku kokku arutamaks eksporditehingute, ühistukrediidi ja ettevõtluskrediidi garanteerimise tingimusi ning garantiitoodete vastavusse viimist pankade ja liisingufirmade finantstoodetega. Ümarlaual osalesid finantseerijate poolelt Ühispank, Hansapank, Krediidipank, Merita Pank, Hansa Liising ja Ühisliising.

Ettevõtluslaenude garantiisid kavandatakse mitmesugustele laenutoodetele ja sealhulgas ka liisingtehingutele. Tegu on sihtasutuse antava täiendava tagatisega, mis korvab ettevõtja enda tagatisvara puudujäägi või ettevõtte lühikesest tegutsemisajaloost tuleneva kõrgendatud riski. Garantii põhineb riski jagamise põhimõttel laenusaaja, panga ja sihtasutuse vahel. Sihtasutuse kavandatav garantii ülemmäär on 75 laenusummast.

Majandusministeeriumil on ettevalmistamisel seaduseelnõu, mis peaks EELTSi garantiidele andma riikliku vastugarantii. Riiklik vastugarantii võimaldaks pankadel EELTSi antavat tagatist käsitleda riikliku tagatisena ning vastavalt vähendada ettevõtjale antava garantiiga laenu intressimäära.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum