• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtlusele tagatakse 300 miljoni eest laene

  Sihtasutus kutsus ümarlaua koosoleku kokku arutamaks eksporditehingute, ühistukrediidi ja ettevõtluskrediidi garanteerimise tingimusi ning garantiitoodete vastavusse viimist pankade ja liisingufirmade finantstoodetega. Ümarlaual osalesid finantseerijate poolelt Ühispank, Hansapank, Krediidipank, Merita Pank, Hansa Liising ja Ühisliising.
  Ettevõtluslaenude garantiisid kavandatakse mitmesugustele laenutoodetele ja sealhulgas ka liisingtehingutele. Tegu on sihtasutuse antava täiendava tagatisega, mis korvab ettevõtja enda tagatisvara puudujäägi või ettevõtte lühikesest tegutsemisajaloost tuleneva kõrgendatud riski. Garantii põhineb riski jagamise põhimõttel laenusaaja, panga ja sihtasutuse vahel. Sihtasutuse kavandatav garantii ülemmäär on 75 laenusummast.
  Majandusministeeriumil on ettevalmistamisel seaduseelnõu, mis peaks EELTSi garantiidele andma riikliku vastugarantii. Riiklik vastugarantii võimaldaks pankadel EELTSi antavat tagatist käsitleda riikliku tagatisena ning vastavalt vähendada ettevõtjale antava garantiiga laenu intressimäära.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.