Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarkoni tehas laiendab tegevust

  Oleme Rootsi telekommunikatsiooniturul juba nii tuntud, et meid kui süsteemset allhankijat otsitakse ise üles, ütles Tarkoni peadirektor Toomas Noorem.
  Uus koostetsehh valmistab Rootsi mobiilsete antennisüsteemide väljatöötlusfirmale Smarteq mobiiltelefonide ala- ning vastuvõtujaamade kaablisüsteeme ja mobiiltelefonide antenne. ?Smarteq valis meid allhankijaks ja tõi antennitootmise Tartusse üle,? märkis Noorem. ?Smarteqile antennisüsteeme valmistanud Rootsi tehase majandusnäitajad polnud enam lihtsalt konkurentsivõimelised.?
  Eelmisel aastal tõi oma põhitootmise Tartusse üle maailma tuntuim gaasiseadmeid valmistav Rootsi firma Primus AB.
  Kokku on Tarkon tänavu loonud üle 200 uue töökoha ning investeerinud 24 miljonit krooni. Tarkonis töötab üle 600 inimese.
  Tarkoni tootmisdirektori Villu Ehrlichi andmeil moodustavad erinevad telekommunikatsiooniseadmed ettevõtte 150 miljoni krooni suurusest käibest 80 protsenti. Tarkoni toodangust läheb eksporti 95 protsenti.
  Tarkoni suurimad kliendid on Rootsi telefonifirmad Allgon ja Ericsson ja USA printeritootja Intermec. Eesti klientidest on suurimad Norma, Elcoteq ja Primus Eesti.
  Toomas Noorema sõnul otsib Tarkon pidevalt uusi tehnoloogilisi võimalusi. Käivitunud on tütarettevõte AS Tarkon Lehtmetall, tehakse ettevalmistusi uue tehnoloogia ? alumiiniumi hõbetamise ? juurutamiseks. ?Meie ärikontseptsioon on olla süsteemne allhankija,? rääkis Noorem. ?Tellija saab meie käest kompleksse teenuse.?
  Tarkoni tuumikomaniku, Rootsi peenmehaanikaettevõtte Hallberg-Sekrom Fabriks AB presidendi ja Tarkoni nõukogu esimehe Gunnar Bergströmi sõnul kutsuvad Ericsson ja Allgon Tarkonit osalema kolmanda põlvkonna mobiiltelefonide väljatöötamisel. Samuti osaleb Tarkon USA ühe suurema printeritootja Intermeci uue printeripõlvkonna väljatöötamisel.
  ?Valmistame Intermecile printeri trükiseadmeid,? täpsustas Toomas Noorem. ?Intermeci printerid töötavad näiteks Tallinna lennujaamas.? Noorema sõnul tähendab osalemine uue põlvkonna toodete väljatöötamisel Tarkoni toodangumahu mitmekordset tõusu ning käibe kahekordistumist lähiaastail.
  Tarkoni suuromanikule Hallberg-Sekrom Fabriksile kuulub 60 protsenti ettevõtte aktsiatest. Ülejäänud aktsiate omanikud on Tarkoni juhtivtöötajad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Puiduhõnguline kinnisvaraoaas Telliskivis
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.

Olulisemad lood

Kaupmees: kui vaja, otsime tarnija, kelle hinnad on vastuvõetavamad
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.