• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tööhõiveamet: tööpuuduse kasv Lihula vallas paratamatu

  Vallavanem Jüri Reismaal ei olnud võimalik ära hoida tööpuuduse kasvu Lihula vallas, kinnitab Läänemaa tööhõiveameti direktor Jüri Kivitikk.

  21. septembril Lihula vallavanemale umbusaldust avaldanud volikogu põhiargument vallavanema vastu oli tööpuuduse hüppeline kasv aasta jooksul. Kivitiku sõnul on tööpuudus kasvanud vaid Jõe põllumajandusühistu pankroti tõttu.
  Kui aasta tagasi oli Lihula vallas 84 töötut, siis sel sügisel juba 156. Et valimisprogrammi järgi pidi vallavalitsuse tähtsaimaks tööülesandeks saama investeeringute leidmine ja uute töökohtade loomine, avaldaski volikogu vallavanemale umbusaldust.
  ?Võib?olla jäi Reismaal tööpoliitikas midagi tegemata, kuid kõnealune töötute arvu suurenemine ei sõltunud temast,? ütles Kivitikk.
  ?Muidugi on vallavanema ülesanne investeeringute toomine, aga seda ei saavuta ainult platside kordategemisega. Investeerijaid huvitab ka valla sotsiaalne tagapõhi, seda aga aastaga ei muuda,? selgitas Jüri Kivitikk.
  Ta märkis, et Lihula linnas ei ole tööpuudus kasvanud. Umbusalduse üks algatajaid, Lihula volikogu maaelu komisjoni juht Jaak Kastepõld tunnistas, et tööpuuduse kasvu taga on ühistu pankrot. ?Seda, et ühistu pankrotti läheb, oli ammu ette näha,? ütles Kastepõld. ?Küsimus ei ole selles, et vallavalitsus on investeerijate vastu, pigem ei tegelda aktiivselt nende kohalemeelitamisega.?
  Uudise vahendas Tarmo Õuemaa maakonnalehest Lääne Elu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Agris Adamberg: tubakaaktsiisiga saaks tervisekahjusid vähendada
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Aktsiisipoliitika võiks ümber teha nii, et vähem kahjulikud tooted maksustatakse väiksema aktsiisiga, kirjutab alternatiivsete tubakatoodete aktsiisi mõju uurinud Agris Adamberg.
Nasdaq Tallinn jätkas languskursil
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Nasdaq Tallinn langes täna pool protsenti, tirides kaasa ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Raadiohommik: Tartu kinnisvaraturust Londonisse loodava pangani
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis räägib LHV kõrge juht Erki Kilu alanud rahakaasamisest ja Suurbritanniasse panga tegemisest.
Ülekaalukalt poolt: Soome hääletas NATOga liitumist
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.
Soome Eduskunta hääletas täna NATO liikmeks saamise küsimust, otsus tehti häältega 188–8 NATO poolt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.