• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kontakti edukus sõltub info hulgast

  Välismaailmaga suhtlemises ei piisa enam ainuüksi entusiasmist ja isiklikest kontaktidest. Iseenesestmõistetavaks on muutunud eelteadmised tulevasest partnerist ja tema kultuurikeskkonnast, keeleoskus, läbimõeldud äriplaani olemasolu ning korrektselt tõlgitud ja vormistatud dokumentatsioon. Kursisolek pakutavate võimalustega ja ohtude ennetamine on igasuguse äritegevuse strateegiline võtmeküsimus.
  Igal kontaktil on oma sisu ja vorm. Meie partner tajub kontakti kui tervikut: ta ei mõtle iga üksiku detaili üle, vaid annab hinnangu üldmuljest saadud info alusel.
  Mis siis moodustab kontakti sisu ja mis vormi? Suhtlemisteooria ütleb, et sisu edastades antakse vastused küsimustele kellele mida?, vormi valik sõltub vastusest küsimustele kellele kuidas?
  Kontakti vorm: sinu väljanägemine, partnerile arusaadavas keeles rääkimine (partneri emakeel või rahvusvaheliselt aktsepteeritud võõrkeel antud keskkonnas), partneri kultuurikeskkonnale sobivate mittesõnaliste suhtlusvahendite kasutamine, taust (isik, riik, tegevusala) ja isiklik karismaatilisus, suhtlemisoskused, kohtumise koht ja ajastatus.
  Kontakti sisu: partnerist lähtuv ettevalmistatud sõnum, sinu teadmised-kogemused, argumenteerimis- ja läbirääkimisoskus ning kompromissivalmidus.
  Autor: Kersti Pärn
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.