• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äksis asuv vutifarm varustab munadega tervet Eestit

  Jõgevamaal Tabivere vallas Äksis asuv suurfarm on üks kahest Eestimaa vutifarmist a varustab 75aastane peremehe Rene Treieri juhtimise munadega tervet Eestit, kirjutab homne Vooremaa.

  Tabivere ja Palamuse valla omaaegne veterinaararst ostis kaks-kolm aastat enne Kaiavere vutifarmi sulgemist ära osad selle põllumajandusettevõtte vutid kohapeal aretatud tõust eesti vutt. Nii rajas ta oma kodumaja lähedusse ühe kolmest Kaiavere farmi tugifarmist.
  Praegu on Rene Treieri linnukasvatuses 1800 vutikana ning 300 kukke. Mõni aasta tagasi tegi Treier vutifarmile juurdeehituse. Kui Maalehe ajakirjanik Mart Porila sellest plaanist viis aastat tagasi kuulis, imestas ta, et 70-aastane mees mõtleb põllumajandusettevõtluse laiendamisele.
  Äksi vutifarm müüb vutimune ASile Tallegg, mis neid omakorda edasi turustab. ?Üldiselt ostetakse Eestis vutimune tagasihoidlikult. Näiteks minu farm varustab munadega peaaegu tervet Eestist. Sellele vaatamata läks mul tänavu ligi 14 000 vutimuna lausa raisku. Osa vutte olen müünud ka Tallinna loomaaiale, kus neid söödetakse madudele ja kullidele. Viljandimaal Leiel asub aga teine Eesti vutifarm, kus kasvatatavaid prantsuse lihatõugu vutte müüaksegi põhiliselt Tallinna loomaaiale,? ütles Treier.
  Rene Treier meenutas, et veelgi suurem vutifarm, kui oli Kaiaveres, rajati Tartumaale Matjamaale, kus olid planeeritud kohad 100 000 linnule. Nüüd on nende tühjaks jäänud farmihoonete omanikuks poliitik ja ärimees Neinar Seli.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.