• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saarlased pole Undvat maha matnud

  Kui hakata süüdlasi otsima, miks Undvasse sadama rajamine aastaiks venima on jäänud, tuleb esmalt endast alustada.
  Kõigepealt süüdistakski ennast ja saarlasi üldse ? olime nii sinisilmsed, uskudes, et Saaremaal, kaugel pealinnast saab viia ellu sellist suurprojekti. Palun asjaosalistelt vabandust ja luban: saarlased ei ole kunagi enam nii naiivsed.
  Teiseks. Tahaks riigiametnikuna täita valitsuse esindajate, eeskätt Mart Laari ja Heiki Kranichi ettekirjutusi, mis ütlevad: las saarlased ise otsustavad sadama ehitamise. See lubadus on meile antud kirjalikult. Tahaks seda kangesti ellu viia, aga ei saa, sest minister Kranich on protsessi peatanud.
  Hämmastav on selle valitsuse kartus erakapitali ees. On ju selge, et riigil pole raha sadama ehitamiseks, aga erakapitalil ka ei lase ehitada. Kardetakse, et erakapital viib tüki Eestist või Saaremaalt ära?
  Hämmastama panevad end linnusulgedega ehtiva seltskonna arusaamad elavast loodusest ? ta näeb seda kui staatilist, museoloogilist nähtust, ja seega ei märka ka looduses pidevalt kulgevaid protsesse ning veel vähem neid reaalse eluga kooskõlas olevana.
  Kui võtame kokku valitsuse esindajate käivitatud ebakonstruktiivsed protsessid, siis on selge, et nende liikumapanev jõud, nagu mujalgi maailmas siiani on olnud, on soov saavutada kas poliitilist või füüsilist kapitali. Muid seletusi ma ei pakuks.
  Tunnetan oma selja taga kõiki saarlasi alustades Kihelkonna rahvast ja lõpetades linnaelanikega, kes kõik näevad sadamaprojektist kasu. Isiklikult pean Undvat Saaremaa kõigi aegade suurimaks ja olulisemaks projektiks.
  Ses mõttes ei tahaks petta saarlaste lootusi ja tahaks asjaga edasi tegelda ning olla lojaalne valitsusele. Samas ei saa ma täita riigi ülesandeid ? riik on ühe käega andnud meile õiguse ise otsustada ja teise käega võtnud selle õiguse ära. Nii et oleme praegu väga rumalasse olukorda sattunud. Aga me pole siiski Undva sadama projekti veel maha matnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.