Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Mõned huvitavamad suupistete retseptid kodusele peole
valmistusaeg ca 30 min, millest 10 min ahjus
vaja läheb:8 suurt värsket ?ampinjoni, puravikku
1-2 väikest sibulat
1 küüslauguküüs
1 punt peterselli
1 dl värsket või 2 sl kuiva basiilikut
1 muna
2 sl hapukoort
¼ tl pipart
½ tl soola
1 dl riivjuustu
valmistamine:Pese seened. Lõika jalad ära ja aseta seenekübarad ahjuvormi.
Koori sibulad ja küüslauk. Peenesta sibul, seenejalad, petersell ja basiilik. Võid peenestada need kõik köögikombainis. Lisa purustatud küüslauk.
Klopi muna ja hapukoor ühtlaseks. Lisa pipar ja sool.
Sega hapukooresegule peenestatud aedvili.
Täida seenekübarad seguga ja puista riivjuust peale.
Kuumuta seeni ahjus 225 °C juures ca 10 minutit.
Serveeri koos minitomatitega.
NB! Suupistet saab valmistada ka mikrolaineahjus ilma kaaneta. Kuumuta täisvõimsusel (maks 800 W) 2?3 min.
valmistusaeg ca 15 min
vaja läheb:1 dl sarapuupähkleid
300 g sinihallitusjuustu
2 dl hapukoort
ca 100 g parmesaanjuustu
8 piparkooki
valmistamine:Purusta pähklid. Lisa hallitusjuust ja hapukoor. Sega pastaks. Seda on kõige parem teha mikseriga.
Vormi pasta 8 palliks.
Riivi parmesaanjuust jämeda riiviga. Pane riivjuust taldrikule ja veereta pallid selles.
Tõsta juustupallid piparkookidele.
Serveeri koos juustupallidega varssellerit ja rediseid.
NB! Piparkoogid võib asendada musta leivaga.
Retseptid on võetud aadressilt
www.kokaraamat.ee