• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestit võib kaudselt mõjutada USA enesekesksus

  Ei oskagi kohe mingisugust mõju Eestile öelda. Bush on veidi parempoolsem küll, mis võib tähendada, et Ameerika keskendub rohkem vaba turumajanduse edendamisele. Samas teisest küljest, kui Ameerika president keskendub rohkem oma riigi asjadele, siis ilmselt hakkab ta vähem huvi tundma selle vastu, mis teistes riikides juhtub. See võib tähendada muidugi ka euro edasist nõrgenemist jne. Tegelikult on ameeriklaste puhul juba praegu näha olnud, et nad on hakanud rohkem lähtuma oma riigi arengust.
  Jah, ma ei usu küll, et midagi otseselt meid mõjutada võib.
  Majanduspoliitika enesekesksemaks muutudes võib välispoliitiline aktiivsus mõnevõrra väheneda. Ma ei usu samas, et mõni investor jätaks sellepärast investeerimata, et valitsus ajab teistsugust poliitikat. Investorit huvitab ikka see, kuidas temale endale tundub soodsam ja kasulikum. Samas on ka selge, et Ameerika majandusnäitajad on viimasel ajal halvemaks muutunud ning me keegi ei tea, kui tõsine see majanduskasvu aeglustumine on ja kas see jätkub järgmistel perioodidel sama tempoga.
  Jah. Poliitika muidugi mõjutab majandust, aga ma arvan, et suuremates riikides on see mõju tagasihoidlikum kui väiksemates üleminekumaades, kus võidakse täiesti kardinaalselt majanduspoliitikat muuta. Ma ei usu, et seda Ameerikas tehakse.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.