• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordic Jet Line'i kahju korvab päästesüsteemi tootja

  Nordic Jet LineŽi materiaalse kahju katkenud laevaliikluse eest korvab vigase päästesüsteemi tootja, reisijate usalduse vähenemist laevafirma ei karda. 'Ei saaks öelda, et me kannataks ärajäänud reiside pärast tänavu suurt kahju,' ütles Nordic Jet LineŽi tegevdirektor Mikael Granrot.

  Granroti sõnul vastutab defektse päästesüsteemi eest ainuüksi selle tootja, mitte laevatehas, laevaliini operaator või sertifitseerimisfirma.
  Reisjate usalduse tagasisaamist ei pidanud Granrot probleemiks, sest tema sõnul on Nordic Jet Line kaks laeva Tallinna-Helsingi liinil kõige moodsamad ning pidevalt kontrollitakse nende turvalisust.
  Nordic Jeti ja Baltic Jeti liiniletulek sõltub praegu Norras toimuvatest päästesüsteemi testidest. 'Kui testidega läheb kaua aega, siis pole tänavu enam mõtet laevaliiklusega alustada,' tõdes Granrot.
  Nordic Jet Line katkestas turvalisuse tõttu katamaraanide liikluse 8. novembril pärast päästevahendite äpardunud katsetamist. Norra ajakirjandus on seoses Stavanger-Bergeni liinil sõitnud kiirlaeva Sleipner aastatagust uppumist käsitleva uurimisraporti avaldamisega viidanud mõningatele sarnastele puudustele Sleipneri ja Baltic Jeti päästesüsteemides.
  Granroti sõnul on Slepineri ja Baltic Jet päästsüsteemid täiesti erinevad, kuigi nad on ühe ja sama tootja poolt tehtud. Sama on Äripäev OnlineŽile kinnitanud ka
  Veeteede ameti laevakontrolli osakonna vaneminspektor Tõnu Hinno.
  Sleipner uppus mullu 26. novembril navigatsioonivea tõttu, õnnetuses hukkus 16 inimest. Uurimisraport viitas tõsistele puudustele päästeparvede konstruktsioonis, mistõttu nad osutusid kasutamiskõlbmatuteks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
S&P 500 aktsiaindeks tõusis uude ajaloolisse tippu
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
USA peamine aktsiaindeks S&P 500 tõusis täna ettevõtete head majandustulemuste tõukel 0,3%, jõudes uude ajaloolisse tippu: 4549,78 punkti.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Selgusid aasta töösturi nominendid
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.
Neljandat korda toimuvale aasta töösturi konkursile esitati tänavu kokku kaheksa kandidaati, kellest finaali pääsesid Siiri Lahe, Taavi Madiberk ja Hannes Lilp.