ÄP fototoimetus • 27. november 2000 kell 22:00

Lapsel on õigus turvavarustusele

http://www.vetter.ee/

ASi Vetter KVT kodulehelt leiab autodes kasutatava laste turvavarustuse tutvustuse. Vaatamata paljudele piltidele ja värvikirevusele on veebileht ka kehvema internetiühendusega mugav lehitseda.

Kehtiva liikluseeskirja järgi ei tohi juht sõidutada ühtegi sõitjat, kes ei kasuta nõuetekohast turvavarustust. See kehtib ka laste kohta, sõltumata lapse vanusest ja sellest, kas laps istub sõiduauto esi- või tagaistmel.

Kodulehelt leiab praktilisi näpunäiteid ja soovitusi turvahällide ja turvaistmete valikupõhimõtete kohta. Maanteeamet soovitab jälgida, et ostetaval turvatoolil oleks ÜRO Euroopa majanduskomisjoni nõuetele vastav sertifikaat ja eestikeelne kasutusjuhend.

Autor: ÄP

Hetkel kuum