• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kool küsib parkimise eest lastelt 1000 krooni

  Tallinna Reaalkool küsib õpilastelt koolimaja juures auto parkimise eest 1000 krooni kuus, samas kui õpetajad kasutavad parklat tasuta, kirjutab Eesti Päevaleht.

  'Üldiselt suhtutakse õpilastesse kui tavalistesse klientidesse, kes peavad parkimise eest maksma 1000 krooni kuus,' selgitas kooli majandusjuhataja Mehis Pever.
  Õpetajad pääsevad hiljuti kooli territooriumile ehitatud parklasse tasuta, kui on ostnud 500 krooni eest tõkkepuu avava puldi.
  Suure parkimistasu maksmisest keeldunud õpilased panid oma auto seisma väljapoole parklat kooli ette, kus kontrolörid neid aga trahvisid. Regulaarselt käib autoga reaalkoolis kolm õpilast, harvemini 6-7.
  'Kooli majandusjuhataja Pever rääkis seejärel parkimiskontrolöridega, et kooli territooriumil ei tohiks trahvi teha,' ütles reaalkooli 12. klassi õpilane Paul Keres (18). Tema sõnul pandi kontrolöride soovitusel kooli ette parkimist keelav märk, millele lisati tahvel 'Välja arvatud Tallinna Reaalkooli loal' ning õpilased said luba tõestava kaardi.
  Peveri sõnul küsis kool õpilastelt raha, et maksta kooli turvavale firmale. 'Kool saab raha küll riigilt, aga seda pole kunagi piisavalt. Lapsevanemate poolt tuli algatus maksta turvafirmale, kes valvaks, et võõrad kooli sisse ei saaks. Parklast soovime välja rentida 27-30 kohta, sellest saadava raha eest saame maksta kooli valvavale turvafirmale,' selgitas Pever.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.