Ülo Toomsalu • 29. november 2000 kell 5:58

Kool küsib parkimise eest lastelt 1000 krooni

Tallinna Reaalkool küsib õpilastelt koolimaja juures auto parkimise eest 1000 krooni kuus, samas kui õpetajad kasutavad parklat tasuta, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Üldiselt suhtutakse õpilastesse kui tavalistesse klientidesse, kes peavad parkimise eest maksma 1000 krooni kuus,' selgitas kooli majandusjuhataja Mehis Pever.

Õpetajad pääsevad hiljuti kooli territooriumile ehitatud parklasse tasuta, kui on ostnud 500 krooni eest tõkkepuu avava puldi.

Suure parkimistasu maksmisest keeldunud õpilased panid oma auto seisma väljapoole parklat kooli ette, kus kontrolörid neid aga trahvisid. Regulaarselt käib autoga reaalkoolis kolm õpilast, harvemini 6-7.

'Kooli majandusjuhataja Pever rääkis seejärel parkimiskontrolöridega, et kooli territooriumil ei tohiks trahvi teha,' ütles reaalkooli 12. klassi õpilane Paul Keres (18). Tema sõnul pandi kontrolöride soovitusel kooli ette parkimist keelav märk, millele lisati tahvel 'Välja arvatud Tallinna Reaalkooli loal' ning õpilased said luba tõestava kaardi.

Peveri sõnul küsis kool õpilastelt raha, et maksta kooli turvavale firmale. 'Kool saab raha küll riigilt, aga seda pole kunagi piisavalt. Lapsevanemate poolt tuli algatus maksta turvafirmale, kes valvaks, et võõrad kooli sisse ei saaks. Parklast soovime välja rentida 27-30 kohta, sellest saadava raha eest saame maksta kooli valvavale turvafirmale,' selgitas Pever.

Hetkel kuum