Inno Tähismaa • 6. detsember 2000 kell 15:33

Kranich ei pea võimalikuks sadama rajamist Undvale

Järgneb ÄPTV intervjuu tsiteering.

Avaliku Sõna Nõukogu andis Äripäevale õiguse artikli osas, mis käsitles teie võimalikke erahuve seoses takistuste tegemisega Undva süvasadama rajamiseks.

See ei olnud päris nii. Avaliku Sõna Nõukogu (ASN) kinnitas, et nemad pole uurimisorgan ja nemad ei suuda seda kindlaks teha. Seetõttu ei ole neil alust väita vastupidist. Iseküsimus on see, kas selline ASN oma funktsioone

Kui Äripäev oleks kirjutanud, et ma olen toime raske isikuvastase kuriteo ja Avaliku Sõna Nõukogu oleks vastanud, et me pole uurimisorgan ja meil puuduvad võimalused, siis oleks see olnud pehmelt öeldes kummaline.

Nii et ASN võiks kaaluda oma rolli ühiskonnas, sest kui ajalehele ja ajakirjanikule jääb õigus oma allikat mitte avalikustada, võib see olla kõige lihtsam laimu levitamise meetod. Ma ei arva, et see oleks praktiline ajakirjanduse usaldusväärsuse tõstmise tee.

Kas tõesti pole teil pole tõesti erahuvisid seoses Undva sadamaga?

Ma olen seda öelnud korduvalt: jah, mul tõesti ei ole erahuvisid selle sadamaga seoses.

Hetkel kuum