• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti jaam kujuneb Euroopa ristteeks

  Maailmas läbi löönud uue põlvkonna Prantsuse arhitekti Matti Anttila nägemust mööda on Balti jaam kümne aasta pärast üks Euroopa ristteedest, kus kiirraudtee ühendab ida ja läänt, kirjutab Eesti Päevaleht.

  Nii Soome kui Prantsuse arhitektide liidu liikme Anttila visiooni kohaselt ei lõika raudtee tulevikus enam Tallinna linnaoosasid läbi nagu Doonau lõikab läbi näiteks Budapesti. Raudtee on peidetud justkui süvendisse, sellest üle minevad sillad ja praeguse hoonestusega võrdses kõrguses elumajade ning bürookompleksid seovad raudtee poolt praegu läbilõigatud alasid.
  Anttila sõnul on projektis nähtud ette konserveerida mitmed tootmishooned, millel on ajalooline ja kultuuriline väärtus, muuhulgas ka praegune raudteejaama peahoone.
  Anttila planeering saab alguse 1217. aastast ning visioon ulatub 2030. aastasse. Eraldi on analüüsitud inimtegevuse mõju tänasele linnale.
  Anttilalt Põhja-Tallinna visiooni tellinud ja seda eraisikuna rahastanud suurettevõtja Endel Sifi sõnul on arhitekti nimi maailmas tuntud, tema büroo AW2 nime kiiluvees sõidavad juba aastaid rahvusvahelised kinnisvarainvestorid.
  Sifi sõnul saaks Balti jaama piirkonna kujundamine olema suurem riikide vaheline projekt, kuhu oleksid kaasatud Saksamaa, Prantsusmaa ja tulevaste Euroopa Liidu riikidena ka Leedu, Läti ja Poola. Praegu pole veel teada, kui palju läheb maksma visiooni realiseerimine ja millises ulatuses see teostub.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Energiaga on kriis, enam ei saa “menetleda”
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Merevaigurongi poolhaagiste veo takistused peaaegu ületatud
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.