• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mulgimaa edukaim pankrot oli Tarvastus

  Pankrotihaldur Nikolai Kõivu sõnul oli tänavu Viljandimaal edukaim piimatootja OÜ Tarvastu pankrot, mille vara müügist laekus üle 3,5 miljoni krooni, kirjutab Sakala.

  'Tarvastus olid varad säilinud, neid ei olnud varastatud ning müük läks operatiivselt,' võttis Kõiv Tarvastu OÜ pankroti eripära lühidalt kokku.
  Algul oli firmale esitatud 188 nõuet 1,6 miljoni krooni ulatuses, nendest suurim maksuameti oma, 708 000 krooni.
  'Otsisime ka neid 60 inimest, kes ei olnud oma nõudeid esitanud,' rääkis pankrotihaldur. 'Nendest oli üks surnud ja tal ei olnud pärijaid ning üks inimene jäi leidmata.'
  Pankrotihalduri sõnul ostis ühe viimastest hoonetest, endise kolhoosikeskuse, kus paikneb ka rahvamaja, Tarvastu vallavalitsus.
  'Raha laekus nii palju, et ka omanikud saavad osa oma osakapitali tagasi,'lisas Kõiv. Tarvastu osakapitali suurus on 937 000 krooni.
  Nikolai Kõivu sõnul on pankrotid lõpetamisel OÜdel Leie Piim, Karu PM, Lahmuse Agro ja Kamara ning ASidel Agu ja Rowelin.
  'Erinevalt Tarvastust on raske leida ostjaid pankrotis Kärtsna Põllumajandusühistu hoonetele, sest seal on ka lõhkumisi ja vargusi, mille vastu on isegi politsei võimetu,' tunnistas pankrotihaldur.
  Eesseisvatest töödest üheks raskemaks peab Kõiv AS Heres Restauraatori pankrotti, mille võlausaldjate esmene koosolek on 5. jaanuaril.
  Nikolai Kõiv ütles, et iga ettevõte peaks pidevalt analüüsima oma majandusseisu ning mitte laskma võlgade üle pea kasvada. 'Põllumajandusettevõtteid pole palju enam pankrotti minemas, sest neid on vähe järele jäänud. Nüüd on järg ehitusfirmade käes,' prognoosis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.