Telekomi aktsia 7 nädalaga +36%

Raivo Sormunen 25. mai 2001, 00:00

Euroopas valitsev pühademeeleolu eile Tallinna börsi ei häirinud ning hoogne kauplemine turul jätkus. Sealjuures nii hoogsalt, et börsi suurima kauplemisaktiivsusega Eesti Telekomi aktsia liikus päevasiselt koguni 90 krooni läheduses.

Kuigi eilse kauplemispäeva alguses hakati eelnevate päevade tõusude arvelt kergelt kasumit võtma, pöördus trend kiiresti tõusvaks, viies suure osa börsil noteeritud aktsiaid päeva lõpuks mõõdukalt plussi.

7,6 mln krooni eest kaubeldud Eesti Telekomi aktsia kõikus päeva jooksul 85 ja 89,50 krooni vahel, sulgudes 88 kroonil ehk 3% eelmisest sulgemistasemest kõrgemal.

Viimase seitsme nädala jooksul 36% üles liikunud aktsia tõusu põhisüü on selles, et investorite tulevikuväljavaated on muutunud viimasel ajal märksa helgemaks.

Ühispanga maakler Märt Helmja ütles Äripäevale, et Eesti Telekomi aktsiat veab üles kohalik ostuhuvi, mis on ära ehmatanud isegi Londonis Eesti Telekomi GDRdega kauplejad. Kohalike investorite peamine paeluja Telekomi juures on ka aktsionäride koosolekul heakskiidu leidnud dividendimakse. Samuti usuvad Märt Helmja sõnul kohalikud investorid, et aktsiahind jätkab aasta lõpuni üles liikumist. See on aga kahandanud aktsia likviidsust ja vedanud aktsiahinna üles, lisas ta lõpetuseks.

Positiivne mõju kandus eile ka ülejäänud turule.

Hansapanga aktsia sulgumine fikseeriti 156 kroonil ehk 0,5% eelmisest tasemest kõrgemal.

Üle pika aja oli kellelgi huvi ka XXL.EE aktsia vastu, mis 10 tehingu käigus sulgus 7 kroonil ehk 16,7% viimasest sulgemishinnast kõrgemal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing