Tõnis Arnover • 13. juuni 2001 kell 12:16

Deutsche Telekom ja British Telecom teevad 3G liidu

Euroopa kaks suurimat telekommunikatsioonifirmat Saksa Deutsche Telekom (DT) ja Briti British Telecom BT) on teatanud soovist 3. põlve mobiiltelefonisüsteem ühiselt välja ehitada, mis aitaks säästa 30% kuludest.

See oleks väga suur kokkuhoid, sest 3G litsentsi hankimine läks mõlemale firmale kummaski riigis tohutult maksma. BT tütarfirma Cellnet ja DT tütarfirma One 2 One maksid Briti 3G litsentsi eest kumbki 121 miljardit krooni ning BT tütarfirma Viag Intercom ja DT tütarfirma T-Mobile Saksa litsentsi eest kumbki 130 miljardit, teatab Dagens Industri.

Sellele lisanduvad investeeringud, mis ainuüksi Suurbritannias olid kavandatud 240 miljardi kanti. Koostöö aitaks neist säästa 15% ja teist samapalju Saksamaal.

Ühisavalduses teatasid firmad, et nende koostöö pole vastuolus ELi ja kummagi riigi konkurentsiseadustega.

Hetkel kuum