Viimase hetke reisid pakuvad nii ootamatusi kui kiiret lõõgastust

Riina Kallas 31. august 2001, 00:00

Reisisoov võib tulla üleöö ning nii juhtub perekond Vahtral paaril-kolmel korral aastas. Siis püüab Andres kiirelt leida internetist sobiva reisipakkumise ning võtab ühendust mõne reisibürooga.

Üks põhjustest, miks Vahtrad eelistavad viimase hetke reise, on soodsad hinnad: selle võrra jõuab ka maailmas rohkem ringi vaadata. ?Raha ja aeg esimesena ning seejärel vaatame, kas pakkumised sobivad,? selgitab Anne Vahtra.

Viimati Garda järve ääres puhanud Andres ning Anne jäid reisiga igati rahule, sest koos tütardega maksis reis neljale inimesele vaid kolmandiku kataloogihinnast. Sama moodi meenub paari aasta tagune nädal Kreekas, mille ühe koha viimase hetke hind oli vaid tuhat Soome marka.

Eelistatumad reisid saavad alguse Helsingist. ?Oleme käinud ka Stockholmi kaudu Ameerikas, kusjuures Tallinnast Stockholmi lend tuli kallim kui lend Stockholm-Oslo-Miami, aga Helsingi kaudu tuleb odavam,? nendib Andres. Eelmise aasta jõulude ajal olid abikaasad sunnitud Helsingis ka ööbima, sest lennuk Vantaa lennuväljalt väljus varahommikul kell kuus. Suuremad kulud tasusid aga ära ? omaette elamuse andis jõulumeeleolus Helsingi. ?Selline püha, et lind ka ei lennanud,? meenutab Andres.

Hermann Reiside hanke- ja lepingujuhi Marianna Kirschbaumi sõnul ei ole kõik inimesed nn viimase hetke reisidest huvitatud. ?Viimase hetke pakkumised vastavad oma nimetusele ning nendest huvitatud klient peab olema valmis kiirelt reageerima ja kohvrit pakkima,? märgib Kirschbaum.

Ka ei pruugi viimase hetke reisipakkumised olla alati odavad. Kui suvi on vihmane, tahavad inimesed sügisel sõita soojale maale ning reisikorraldajad ei pruugi hindu palju alla lastagi. Sel sügisel on Kirschbaumi sõnul väga hästi läinud neil reisileminejatel, kes on leidnud sobiva pakkumise ?kaks ühe hinnaga?.

Wris Toursi tegevdirektor Margit Rebane-Pent peab viimase hetke reiside kõige suuremaks ohuks pettumist hotellis. ?On juhtunud, et kliendid vahetavad kohapeal hotelli. Siis rahalist võitu muidugi ei ole,? lisab Rebane-Pent.

Pakutav säästu- ehk loteriimajutus, mille korral annab reisikorraldaja ööbimiskoha teada tihti alles sihtpunktis, sobib eelkõige neile, kel meeldib sukelduda tundmatusse.

?Kui ei ole tõesti niivõrd kõrgeid soove majutusele, siis tasub viimse hetke reise võtta,? kinnitab Andres Vahtra. Viimased kolm reisi on Vahtrad ööbinud nelja- ja viietärnihotellides. Gardasse sõites nad küll kartsid, et tütred majutatakse eraldi, lausa teise linna, aga siiski nii ei läinud ? kogu pere majutati paari kaupa sama hotelli eri korrustele. Päris kehva majutust nad ei mäletagi. ?See on mingil määral õnneasi,? tõdeb Anne Vahtra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing