Metskondade arv väheneb

19. september 2001, 14:44

Riigimetsa majandaja RMK vähendab uuest aastast metskondade arvu 74lt 67le, et hoida lähiaastatel kokku üle 10 miljoni krooni ja ühtlustada juhtimisstruktuuri.

?Metskondade arvu vähendamine lähtub RMK pikaajalisest arengukavast ning struktuurimuutused on ajatatud perioodile, kui on valmimas järgmise kümnendi metsamajandamise kava. Samuti arvestatakse samal ajal toimuvate struktuurimuudatustega RMK puhke- ja taimlamajanduse tegevusvaldkonnas - eesmärgiks hea ettevalmistusega professionaalne personal organisatsiooni struktuuris otstarbekalt paigutada,? ütles RMK metsamajanduse direktor Tiit Timberg.

Lääne-Virumaal kaob 4 metskonda (Kunda, Sagadi, Põlula ja Porkuni), mis ühendatakse peamiselt Loobu ja Triigi, osalt ka teiste metskondadega. Järvamaal jääb vähemaks 2 metskonda (Huuksi ja Purdi), mis ühendatakse peamiselt Rava, Türi ja Väätsa metskonnaga.
Raplamaal kaob üks, Kõnnu metskond, mis ühendatakse Käru metskonnaga.

Muudatus hoiab kokku aastas 2 miljonit krooni juhtimiskulusid ning lähiaastatel 7 miljonit krooni vanade kontorihoonete renoveerimise ja sidelahenduste arvelt.

Ümberkorraldustega seotud 13 metskonnas töötab kokku 196 inimest. Neist ligi 90% jätkab tööd RMK-s. ?Kõik raietöölised teevad oma tööd edasi, muutub vaid kontori asukoht. Samuti jätkab metskondades tööd osa ametnikke, teised aga saavad tööd RMK puhke- ja taimlamajanduse valdkonnas,? selgitas Tiit Timberg. ?Umbes 20-25 inimest oleme sunnitud koondama, aga nende professionaalsete töötajate vastu on juba tundnud huvi erasektori puidu- ja metsafirmad ja omavalitsusasutused,? lisas Timberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing