Pooled Eesti suuremad ehitusfirmad on välisomaniku kontrolli all

20. september 2001, 15:42

Pärast tänast uudist, et Soome ehitusfirma YIT ostab ära ehitusfirma FKSM enamusosaluse, on laias laastus pooled suured Eesti ehitusfirmad väliskapitali kontrolli all.

Neljast suuremast ehitusfirmat Eestis on Merko Ehitus ja Eesti Ehitus kodumaise kapitali käes, Skanska EMVs ja FKSMis on ülekaalus väliskapital. Suurematest ehitusfirmadest kuulub suuremas või väiksemas osas Soome kapitalile ka Lemminkäinen koos tütarfirma Talteriga.

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu tegevjuht Ilmar Link ütles, et enam-vähem pooleks suuremate ehitusfirmade osas oma ?ja võõrkapital küll on, kuid objektide ehitamise puhul ja ehituskonkursside võitmisel see mingit rolli ei mängi. Võib olla rahvusvaheliste konkursside puhul võib jah olla teinekord abiks emafirma kapital, lisas ta.

Täna avalikustatud pressiteate põhjal ostab Soome ehitusfirma YIT 50 mln kr eest 54% FKSMi aktsiatest ja soovib kolme aasta jooksul osta veel 24% aktsiatest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing