Inno Tähismaa • 20. september 2001 kell 13:11

Väärtpaberiinspektsioon nõuab Pro Kapitalilt dokumente kohtu kaudu

Väärtpaberiinspektsioon koostas sel nädalal AS Pro Kapital Grupi suhtes haldusõigusrikkumise protokolli, kuna ettevõte ei saatnud möödunud nädalal kukkunud tähtajaks vajalikke dokumente.

Väärtpaberiinspektsiooni juht Kristjan-Erik Suurväli ütles, et saamata jäänud info oli seotud Pro Kapitali omanikustruktuuri ja äritehingutega. Protokoll tehti Pro kapitali juhatuse liikme Aivar Pihlaku nimele.

Suurväli tunnistas, et Pro Kapitaliga suheldes on info liikumine veninud. ?ja seda mitte meie süül,? lisas ta. Protokolli koostamine on tema sõnul vahendiks, mis peaks tagama, et info liiguks.

Suurväli ütles, et ta ei oska öelda, millal inspektsioon uurimise tulemustega välja tuleb. Tema sõnul pole inspektsioonil uurimise osas mingit tärminit, aga üle 4 kuu asjaga venitada ei soovita. Uurimine võtab tema sõnul aega, kuna tegemist on oluliste otsustega. Seejuures tegutseb inspektsioon parima võimaliku efektiivsuse juures ja teeb aktiivselt koostööd sama asjaga tegeleva maksuametiga.

Suurväli tunnistas, et survet uurimisele ühelt või teiselt poolt ei avaldata. ?Suurem sabin on vaibunud. Tähelepanu on muul,? täpsustas ta.

Suurväli ei osanud öelda, kas inspektsioon teeb Pro Kapitali tegevuse põhjal politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks. ?See oleks spekulatsioon. Kui inspektsioon leiab midagi, mis seda väärib, siis teeme loomulikult,? lisas ta.

Hetkel kuum