Eesti jõugud röövisid Euroopas luksusautosid

01. oktoober 2001, 08:09

Hispaanias astub peagi kohtu ette kaks eestlastest autovaraste jõuku, kes röövisid ja ärandasid Lääne-Euroopas üle kolmekümne luksusauto, mis müüdi võltsdokumentide abil maha heausksetele ostajatele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kahest vargajõugust jõhkram oli tänavu märtsis Kataloonias vahistatud bande, kuhu kuulusid vähemalt kolm eestlast, kaks hispaanlast ja türgi päritolu Rootsi kodanik. Hispaania politsei teatel röövis jõuk vägivalda kasutades luksuslikke autosid kogu Lääne-Euroopas.

Röövitud autod müüdi hiljem maha heausksetele ostjatele Barcelonas, kus hispaanlastest jõugu liikmed vormistasid autodele võltsitud dokumendid.

Politseil õnnestus jõuda jälile 21 röövitud autole, nende hulgas olid ka eriti kallid Ferrari 456 ja Prosche 966 Carrera. Enim huvitasid jõuku Mercedesed, mida rööviti kokku 12 autot, teise eelistusena jahtisid röövlid BMWsid.

Jõuku kuulunud eestlaste tööks oli politsei teatel autode röövimine. Vahistatud kolmest eestlasest on politsei jaoks huvipakkuvaim Kristo Haasma (24), kes oli varem kuulutatud Hispaanias tagaotsitavaks seoses Murcia vanglast põgenemisega. Hispaania politsei teatel saagis mees põgenemisel oma kongis trellid läbi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing