Sirje Niitra • 3. oktoober 2001 kell 11:34

Estonian Airi seisupäevade kahju on 2,5 miljonit krooni

Estonian Airi juhatuse poolt täna nõukogule esitatud materjalidest selgus, et kolm päeva, mil lennufirma oma lennukid seisid, tõid ettevõttele täiendavaid kulusid 2,5 miljoni krooni eest.

Estonian Airi asepresidendi Erki Urva sõnul oleks kahju olnud kaks korda nii suur, kui omanikfirma Maersk Air poleks oma lennukeid kasutada andnud.

Lennupileti hindade 3-5 protsendi suurust tõusu põhjendas Urva kindlustuskoormuse seitsmekordse suurenemisega ja terrorismivastase kindlustuse koguni 200kordse kallinemisega. Kui varem tuli lennufirmal aastas tasuda kindlustuse eest 150 000 USA dollarit, siis nüüd on see summa 1,2 miljonit dollarit.

Mis edasi toimuma hakkab ja kas kindlustustariifid veel tõusta võivad, ei osanud Urva prognoosida, kuid ütles, et kõigeks tuleb valmis olla. Ta lubas, et lennufirma teeb kõik endast oleneva, et uut hinnatõusu niipea ei tuleks. 'Vastupidi, kavatseme teha sooduskampaaniaid, et reisijaid enam mitte kaotada,' ütles ta.

Hetkel kuum