• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Osama bin Ladeni telepöördumise täistekst

  Alljärgnev on Afganistani terroriorganisatsiooni al-Quaida juhi Osama bin Ladeni telepöördumise täistekst, millest on täna õhtul teinud kokkuvõtted mitmed uudisteagentuurid.

  Täna õhtul pärast USA ja Briti armee rünnakuid Afganistanile ühes Araabia telekanalis eetrisse antud bin Ladeni pöördumise tekst pärineb Austraalia suurima ajalehe Sydney Morning Herald kodulehelt.
  'I bear witness that there is no God but Allah and that Muhammad is his messenger. There is America, hit by God in one of its softest spots. Its greatest buildings were destroyed, thank God for that. There is America, full of fear from its north to its south, from its west to its east. Thank God for that.
  What America is tasting now, is something insignificant compared to what we have tasted for scores of years. Our nation (the Islamic world) has been tasting this humiliation and this degradation for more than 80 years. Its sons are killed, its blood is shed, its sanctuaries are attacked, and no-one hears and no-one heeds.
  When God blessed one of the groups of Islam, vanguards of Islam, they destroyed America. I pray to God to elevate their status and bless them.
  Millions of innocent children are being killed as I speak. They are being killed in Iraq without committing any sins and we don"t hear condemnation or a fatwa from the rulers. In these days, Israeli tanks infest Palestine - in Jenin, Ramallah, Rafah, Beit Jalla, and other places in the land of Islam, and we don"t hear anyone raising his voice or moving a limb.
  When the sword comes down (on America), after 80 years, hypocrisy rears its ugly head. They deplore and they lament for those killers, who have abused the blood, honour, and sanctuaries of Muslims. The least that can be said about those people, is that they are debauched. They have followed injustice. They supported the butcher over the victim, the oppressor over the innocent child. May God show them His wrath and give them what they deserve.
  I say that the situation is clear and obvious. After this event, after the senior officials have spoken in America, starting with the head of infidels worldwide, Bush, and those with him. They have come out in force with their men and have turned even the countries that belong to Islam to this treachery, and they want to wag their tail at God, to fight Islam, to suppress people in the name of terrorism.
  When people at the ends of the earth, Japan, were killed by their hundreds of thousands, young and old, it was not considered a war crime, it is something that has justification. Millions of children in Iraq, is something that has justification. But when they lose dozens of people in Nairobi and Dar es Salaam (capitals of Kenya and Tanzania, where US embassies were bombed in 1998), Iraq was struck and Afghanistan was struck. Hypocrisy stood in force behind the head of infidels worldwide, behind the cowards of this age, America and those who are with it.
  These events have divided the whole world into two sides. The side of believers and the side of infidels, may God keep you away from them. Every Muslim has to rush to make his religion victorious. The winds of faith have come. The winds of change have come to eradicate oppression from the island of Muhammad, peace be upon him.
  To America, I say only a few words to it and its people. I swear by God, who has elevated the skies without pillars, neither America nor the people who live in it will dream of security before we live it in Palestine, and not before all the infidel armies leave the land of Muhammad, peace by upon him.
  God is great, may pride be with Islam. May peace and God"s mercy be upon you.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.