Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Osama bin Ladeni telepöördumise täistekst

  Alljärgnev on Afganistani terroriorganisatsiooni al-Quaida juhi Osama bin Ladeni telepöördumise täistekst, millest on täna õhtul teinud kokkuvõtted mitmed uudisteagentuurid.

  Täna õhtul pärast USA ja Briti armee rünnakuid Afganistanile ühes Araabia telekanalis eetrisse antud bin Ladeni pöördumise tekst pärineb Austraalia suurima ajalehe Sydney Morning Herald kodulehelt.
  'I bear witness that there is no God but Allah and that Muhammad is his messenger. There is America, hit by God in one of its softest spots. Its greatest buildings were destroyed, thank God for that. There is America, full of fear from its north to its south, from its west to its east. Thank God for that.
  What America is tasting now, is something insignificant compared to what we have tasted for scores of years. Our nation (the Islamic world) has been tasting this humiliation and this degradation for more than 80 years. Its sons are killed, its blood is shed, its sanctuaries are attacked, and no-one hears and no-one heeds.
  When God blessed one of the groups of Islam, vanguards of Islam, they destroyed America. I pray to God to elevate their status and bless them.
  Millions of innocent children are being killed as I speak. They are being killed in Iraq without committing any sins and we don"t hear condemnation or a fatwa from the rulers. In these days, Israeli tanks infest Palestine - in Jenin, Ramallah, Rafah, Beit Jalla, and other places in the land of Islam, and we don"t hear anyone raising his voice or moving a limb.
  When the sword comes down (on America), after 80 years, hypocrisy rears its ugly head. They deplore and they lament for those killers, who have abused the blood, honour, and sanctuaries of Muslims. The least that can be said about those people, is that they are debauched. They have followed injustice. They supported the butcher over the victim, the oppressor over the innocent child. May God show them His wrath and give them what they deserve.
  I say that the situation is clear and obvious. After this event, after the senior officials have spoken in America, starting with the head of infidels worldwide, Bush, and those with him. They have come out in force with their men and have turned even the countries that belong to Islam to this treachery, and they want to wag their tail at God, to fight Islam, to suppress people in the name of terrorism.
  When people at the ends of the earth, Japan, were killed by their hundreds of thousands, young and old, it was not considered a war crime, it is something that has justification. Millions of children in Iraq, is something that has justification. But when they lose dozens of people in Nairobi and Dar es Salaam (capitals of Kenya and Tanzania, where US embassies were bombed in 1998), Iraq was struck and Afghanistan was struck. Hypocrisy stood in force behind the head of infidels worldwide, behind the cowards of this age, America and those who are with it.
  These events have divided the whole world into two sides. The side of believers and the side of infidels, may God keep you away from them. Every Muslim has to rush to make his religion victorious. The winds of faith have come. The winds of change have come to eradicate oppression from the island of Muhammad, peace be upon him.
  To America, I say only a few words to it and its people. I swear by God, who has elevated the skies without pillars, neither America nor the people who live in it will dream of security before we live it in Palestine, and not before all the infidel armies leave the land of Muhammad, peace by upon him.
  God is great, may pride be with Islam. May peace and God"s mercy be upon you.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karoli Niilus: riigihangetega saab aidata lahendada keskkonna- ja sotsiaalprobleeme
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Riigihanked peidavad endas paljudele teadmata ressurssi – võimalust laiemalt toetada ühiskondlikku toimetulekut, kirjutab rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Müüt versus tegelikkus: inimesed peavad keskklassiks tegelikkuses pigem jõukaid
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse uuringust selgus, et inimeste ettekujutus keskklassist on hoopis midagi muud kui selle tegelikkus.
Segadused Türgi sadamas: Eesti ettevõte kisti Venemaa viljavarguste skeemi
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.
Türgi võimud on Ukraina prokuratuuri palvel kinni pidanud laeva, milles on ligi 7000 tonni Ukrainast pärit nisu. Kahtlustatakse, et tegu on Ukrainast varastatud teraviljaga. Veose tarnija on aga Tartus registreeritud ettevõte, mille juht on teatanud laevaomaniku väitel veose täielikku legitiimsust, kirjutab Logistikauudised.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.