• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsoft asendab uuenduse tarkvarakindlustusega

  Kui seni said ettevõtted osta MOLP litsentsiga (Microsofti hulgilitsentsid ettevõtetele) uuendustooted, siis alates oktoobrist tuleb üle minna tarkvarakindlustusele (SA ? software assurance). Näiteks kontoritarkvaral MS Office XP, mis sügisel müügile jõudis, puudub tarkvarauuenduse MOLP versioon (Upgrade ehk uuendus).
  Office 97 MOLP litsentsiga koos saab nüüd samuti osta vaid tarkvarakindlustuse, mitte uuenduse Office XPle.
  Alates 1. oktoobrist peab klient versiooniuuenduste vajalikkuse üle otsustama MOLP lepingut sõlmides, hilisemad versiooniuuendused on võimalikud ainult täislitsentsi hinnaga. MS Office XPd saab osta MOLP litsentsiga kas koos tarkvarakindlustusega või ilma selleta.
  Uus Microsofti litsentseerimiskord pakub firmadele kahte erinevat MOLP toodet:
  1. MOLP tavaversioon, mille hinnatase määratakse esmatellimuse mahuga. Leping kehtib 2 aastat. Selle aja jooksul saab valitud hinnataseme ja versiooni litsentse juurde osta. Lepinguperioodi lõppedes võib ostetud tarkvara edasi kasutada, hilisemad versiooniuuendused aga on võimalikud vaid täislitsentsi hinnaga.
  2. MOLP koos Software Assuranceiga. Sel puhul on ettevõte end kaheks aastaks kindlustanud tasuta versiooniuuendustega ja juurde maksma enam ei pea.
  Näiteks saaksid Office 97 MOLP SA kliendid Office XP ilma lisakulutusi tegemata. Tarkvarakindlustuse eelised on litsentside haldamise lihtsus, prognoositavus ja kontroll. Samuti vähenevad üldjuhul kulud. Küll aga tuleb alguses maksta tarkvara eest tunduvalt rohkem. SAd saab osta vaid MOLP litsentsidele, mitte aga karbitoodetele, mida arvutipoes müüakse või OEM toodetele, mis uutele arvutitele installeeritud tarkvara.
  Uue litsentseerimise korra kohta jagavad juhiseid Microsofti litsentseeritud partnerid. Eesti litsentseeritud partneritenimekirja leiab Microsofti kodulehelt, aadressilt www.microsoft.com/eesti/partners/licenc_partners.asp.
  Ühtlustamaks Microsofti toodete hinnataset üle maailma on alates novembrist uued tooted senisest 20?80 protsenti kallimad ka Eestis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Vähemalt viis head ja paljulubavat investeerimisideed
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.
Äripäeva raadio kuulajate lemmiksaated toovad kuulajateni nii head investeerimisideed kui ka viisid, kuidas ükssarvikud ja mitmekordne tootlus üles leida. Siin on nädala viis Äripäeva raadio kuulajate lemmikut, mida tasub kuulata.