• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kvartalitulemuste kulminatsioon

  Möödunud reedel avaldasid oma kvartalitulemused Tallinnas neli viimast börsiettevõtet. Kuna börsi lahtiolekuajal suutis oma tulemuse avaldada vaid Tallinna Farmaatsiatehas, siis jõuti reageerida vaid talle. Paraku negatiivselt.
  Kolmandas kvartalis 16-lisest käibe langusest ja ligi mln kroonisest kahjumist teatanud Farmaatsiatehase aktsia ostuäär langes 4 ja sulgemishind 13, tasemeni 26,50 krooni. Koos XXL.EEga olid nad ainukesed Tallinna börsi ettevõtted, kes ei suutnud III kvartalis kasumit teenida.
  Võrreldes möödunud aasta III kvartaliga õnnestus lõppenud kvartalis saavutada parem tulemus kaheksal börsiettevõttel 17st. Kui lüüa ettevõtete eelmise ja selle aasta III kvartali kasuminumbrid kokku, saame 809 ja 811 mln krooni ehk pea ühesugused tulemused.
  Euroopa turgudel investorite fookuses olnud tehnoloogiasektor tegi reedel tagasi viimaste päevade kaotusi ja hoidis meeleolu üleval ka Tallinnas. Kolm põhinimekirja liideraktsiat läbisid korraliku tõusu.
  Eesti Telekomi aktsia sulgus positiivse Euroopa telekomisektori valguses 68,25 kroonil, liikudes päevaga üles 2,3. Norma tõusis 52,90 kroonini.
  Sarnaselt neljapäevaga tehti reedese päeva lõpus paar mahukat tehingut Hansapanga aktsiatega. Kui neljapäeval vahetas kolme tehingu käigus omanikku ligi 84 000 aktsiat, siis reedel liigutati kahe tehinguga kokku 88 000 aktsiat.
  Aktsia lõpetas nädala 147 kroonil ehk 0,6 plussis ning ei tohiks langeda ka täna, kuna panga suuromaniku Swedbanki soov kahandada pangagrupi töötajate arvu peaks hetkel liiga suurt LTB töötajaskonda hõlmavale Hansapangale mõjuma vaid hästi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.