Kvartalitulemuste kulminatsioon

Raivo Sormunen 03. detsember 2001, 00:00

Möödunud reedel avaldasid oma kvartalitulemused Tallinnas neli viimast börsiettevõtet. Kuna börsi lahtiolekuajal suutis oma tulemuse avaldada vaid Tallinna Farmaatsiatehas, siis jõuti reageerida vaid talle. Paraku negatiivselt.

Kolmandas kvartalis 16-lisest käibe langusest ja ligi mln kroonisest kahjumist teatanud Farmaatsiatehase aktsia ostuäär langes 4 ja sulgemishind 13, tasemeni 26,50 krooni. Koos XXL.EEga olid nad ainukesed Tallinna börsi ettevõtted, kes ei suutnud III kvartalis kasumit teenida.

Võrreldes möödunud aasta III kvartaliga õnnestus lõppenud kvartalis saavutada parem tulemus kaheksal börsiettevõttel 17st. Kui lüüa ettevõtete eelmise ja selle aasta III kvartali kasuminumbrid kokku, saame 809 ja 811 mln krooni ehk pea ühesugused tulemused.

Euroopa turgudel investorite fookuses olnud tehnoloogiasektor tegi reedel tagasi viimaste päevade kaotusi ja hoidis meeleolu üleval ka Tallinnas. Kolm põhinimekirja liideraktsiat läbisid korraliku tõusu.

Eesti Telekomi aktsia sulgus positiivse Euroopa telekomisektori valguses 68,25 kroonil, liikudes päevaga üles 2,3. Norma tõusis 52,90 kroonini.

Sarnaselt neljapäevaga tehti reedese päeva lõpus paar mahukat tehingut Hansapanga aktsiatega. Kui neljapäeval vahetas kolme tehingu käigus omanikku ligi 84 000 aktsiat, siis reedel liigutati kahe tehinguga kokku 88 000 aktsiat.

Aktsia lõpetas nädala 147 kroonil ehk 0,6 plussis ning ei tohiks langeda ka täna, kuna panga suuromaniku Swedbanki soov kahandada pangagrupi töötajate arvu peaks hetkel liiga suurt LTB töötajaskonda hõlmavale Hansapangale mõjuma vaid hästi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing