14. detsember 2001 kell 12:47

Börsiülevaade: Tallinna börs jätkas allavett triivimist

Täna jätkus neljapäeval alanud aktsiahindade massiline allavett triivimine. Valdavalt väikeinvestorite initsiatiivil mõõdukat kauplemisaktiivsust näidanud börsipäeval oli kolmandat päeva järjest üks kehvemaid esinejaid Norma aktsia, mis sulgus 51,50 kroonil.

Täna 1,2% ja viimase kolme päevaga ligi 4% alla sadanud ohutusrihmade tootja aktsia jaoks, kes on viimased päevad tiirelnud negatiivsete kuulujuttude küüsis, oli tänane päev oma 30 registreeritud tehinguga üks viimase kuu aktiivsemaid.

Tehnoloogiasektori ettevõtete kasumihoiatuste tulva all vajuma hakanud Euroopa telekomisektor vedas endaga kaasa Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia.

Siiski polnud telekomisektori aktsia kaotus kuigi tugev. Väärtpaber taandus päevaga1,5%, sulgudes 68,25 kroonil.

Ka Euroopas on jäänud langus väiksemaks, kui hommikul pärast negatiivseid uudised eeldati.

Tundub, et investoritel on usk peatsesse majanduste paranemisse nii tugev, et püütakse negatiivseid uudiseid lihtsalt ignoreerida.

Kolmapäeval 160 kroonise piiri ära katsunud, kuid eile juba kergeid nõrgenemismärke näidanud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia oli täna rohkem rõhutud seisus. Väärtpaber odavnes päevaga täpselt protsendi jagu ning lõpetas nädala 158,15 kroonil.

Hetkel kuum